Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: enolončnice, ki jih vsi radi kuhamo

Odpri galerijo
A+   A-
Jesen postaja vse hladnejša, nam pa vse bolj teknejo bogate jedi na žlico. Tedenski jedilnik smo tokrat skuhali v enem loncu.



Z žlico bomo globoko zabredli v gosto fižolovo enolončnico ali ričet iz pečice in kakšen dober kruh namakali v telečji obari, golažu in čavderju ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici


Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.

ni podpisa
ni podpisa
--

Torek: Telečja obara


Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Ričet iz pečice


Prava specialiteta, pripravljena malo drugače.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Lečni kari s čičerko


Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo


To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

ni podpisa
ni podpisa
--

Sobota: Odličen goveji golaž


Za prste obliznit!

ni podpisa
ni podpisa

--

Nedelja: Bogata enolončnica z mesnimi kroglicami


V njej se najdejo tudi žličniki, zato je v vsej svoji kompleksnosti primerna tudi za nedeljsko kosilo.

ni podpisa
ni podpisa



 

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Tamara Ružić, Gourmantica
Datum Objave: 4.10.2021 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: