Tedenski jedilnik: enolončnice, ki jih vsi radi kuhamo

Odpri galerijo
A+ A-
Jesen postaja vse hladnejša, nam pa vse bolj teknejo bogate jedi na žlico. Tedenski jedilnik smo tokrat skuhali v enem loncu.
Z žlico bomo globoko zabredli v gosto fižolovo enolončnico ali ričet iz pečice in kakšen dober kruh namakali v telečji obari, golažu in čavderju ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Enolončnica s fižolom in krompirjem, ki jo spečemo v pečici
Bogata jed na žlico, v kateri se skuha fižol, krompir in druge povrtnine za še več okusa. Zaradi peke v pečici pa je še boljša.

ni podpisa
Torek: Telečja obara
Krepčilna enolončnica, ki pogreje dušo in telo.

ni podpisa
--
Sreda: Ričet iz pečice
Prava specialiteta, pripravljena malo drugače.

ni podpisa
--
Četrtek: Lečni kari s čičerko
Pripravljen, kot bi mignil, še hitreje pa, če uporabimo vnaprej kuhano zelenjavo (vloženo).

ni podpisa
--
Petek: Čavder: gosta enolončnica z dimljeno postrvjo
To je v bistvu chowder z dimljeno postrvjo. Pod tem čudnim imenom se skriva preprosta, a izjemna enolončnica na osnovi mleka ali smetane.

ni podpisa
Sobota: Odličen goveji golaž
Za prste obliznit!

ni podpisa
--
Nedelja: Bogata enolončnica z mesnimi kroglicami
V njej se najdejo tudi žličniki, zato je v vsej svoji kompleksnosti primerna tudi za nedeljsko kosilo.

ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Tamara Ružić, Gourmantica
Datum Objave: 4.10.2021 ob 07:10