Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitra kosila

Odpri galerijo
A+   A-
Od ponedeljka do petka kuhamo hitro in preprosto. Za vas imamo pet idej, s katerimi boste popestrili klasičen repertoar.


Vam je ostalo kaj goveje juhe? Potem si morate končno privoščiti italijansko juho z razžvrkljanim jajcem in parmezanom. Prav vsi za mizo se bodo razveselili puranjih trakcev v smetanovi omaki. Za tiste, ki si ne želite preveč najesti, saj vas po kosilu čaka veliko dela, bo kot nalašč velika solata s šparglji. Ne moremo brez testenin, tokrat v priljubljeni pikantni izvedbi. Imamo tudi namig, kako sardele spečemo v pečici.

Ponedeljek: Juha stracciatella


Če le imamo pri roki bistro govejo, zelenjavno ali kokošjo juho, bomo imeli obrok skuhan v manj kot 10 minutah. Jajca bomo razžvrkljali skupaj z naribanim parmezanom, vse skupaj začinili z muškatnim oreščkom in vlili v lonec vroče osnove.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Puranji trakci s smetano in rižem


Večna klasika, ki zadovolji staro in mlado. Tudi poceni. Kosilo brez drame bo nared v 20 minutah, z njim pa boste za nameček še pospravili hladilnik.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Velika solata s šparglji


Samostojna jed, malica ali lahko kosilo! Solata je vedno dobra ideja, ko želimo, da po obroku ostanemo polni energije.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil


Hitro kosilo bogatega okusa, ki vedno naredi vtis. Mi smo si prav zaželeli nekaj močno pikantnega! Priprava: 15 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Sardele v pečici s paradižnikom in mocarelo


Recept se obnese, kadar v ribarnici dobimo nekoliko večje sardelice. Priprava: 15 minut, peka: 10–15 minut.

ni podpisa
ni podpisa


Naslovna fotografija: luiginophoto/Getty Images
Datum Objave: 23.4.2023 ob 19:04

Več iz te teme:

tedenski jedilnikhitra kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja