Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: hitri recepti za vsak dan

Juha s kislimi kumaricami (Foto: Mirjam Grilc)
Odpri galerijo
A+   A-
Te jedi vas bodo navdušile s hitro pripravo, a bogatim okusom. Dodajte še ščepec svoje domišljije, da bo vsakodnevna kuha nekaj posebnega. Dober tek!

Ponedeljek: Juha s kislimi kumaricami

Ko jo boste pokusili, boste odkrili, da je dodajanje te vložene sestavine v preprosto juho pravzaprav vrhunska domislica. Za lonec sveže in zanimive jedi na žlico potrebujete le nekaj sestavin, ki so vedno na zalogi, kar pa je še bolje, na mizi bo, kot bi trenil.

image_alt
Skrivna sestavina, ki povzdigne okus juhe

Torek: Tortelini v enolončnico

Mi jo obožujemo, ker z njo ubijemo več muh na en mah, saj nam ob kuhanju ni treba pretirano razmišljati, kaj bi pripravili zraven. Idealno za zaposlene dni, pa tudi takrat, ko si želimo malo tolažbe na žlico.

image_alt
Hitra enolončnica s podrto pečenico in tortelini (VIDEO)

Sreda: Kislo zelje s svaljki in slanino

Za odličen okus bodo poskrbeli koščki suhe mesnine, pa najsi bodo to kocke slanine ali kaj drugega. Lahko pa za zabelo izberemo tudi ocvirke. Na koncu bo vse skupaj povezala sladka smetana in v le 20 minutah bo kosilo na mizi.

image_alt
Okusno kosilo s kislim zeljem, ki bo na mizi v 20 minutah

Četrtek: Rezanci iz knjige Jamieja Oliverja

 

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

image_alt
Hitri rezanci s šunko in jajci

Petek: Vrhunska rižota za ljubitelje morskih okusov

Iz pločevinke – na hitro. Sardine se zaradi nežnega mesa pri kuhanju povsem razpustijo, rižoti pa dajo značilen okus.

image_alt
Rižota s sardinami

 

Še več tedenskih jedilnikov najdete TUKAJ.

 

Datum Objave: 22.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

kosilotedenski jedilnikhitri recepti

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.