Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Jedi, ki vam bodo vzele 20 minut

Odpri galerijo
A+   A-
Avgust se počasi poslavlja, zato bomo izkoristili zadnje počitniške dni in v kuhinji preživeli nekoliko manj časa. Tukaj so hitra kosilca za okrepitev med pohajkovanji ali šolskimi nakupi.


Hiter bučkin pesto in krpice za odličen začetek tedna, paprike z lečo nas bodo kakovostno nasitile, brez špagetov s svežo paradižnikovo omako pa te dni ne gre ...
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote! 

Ponedeljek: Hitre bučkine krpice


Ena tistih jedi, ki so nared v dvajsetih minutah. Skoraj brez kuhe in skoraj brez umazanih loncev. Krasno za poleti, kajne?

ni podpisa
ni podpisa


--

Torek: Nadevane paprike z lečo in salamo


Lahko bi rekli, da je ta recept tiste vrste, s katerim pospravimo hladilnik. Lečo lahko nadomestite s piro, kuskusom ali bulgurjem, salamo pa z brezmesnimi nadomestki, pršutom, slanino … Uporabite domišljijo.

ni podpisa
ni podpisa

--
Sreda: Špageti s »svežo« paradižnikovo omako


Sočen poletni obrok.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Palačinke z limono in sladkorjem


Kot v dobrih starih časih. Osvežilno in sladko.

English-style pancakes with lemon and sugar, traditional for Shrove Tuesday
English-style pancakes with lemon and sugar, traditional for Shrove Tuesday

--

Petek: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši


Krompir in stročji fižol sta preverjeno najboljša kombinacija okusov, ki si jih lahko poleti privoščimo v najbolj sveži izvedbi.

ni podpisa
ni podpisa

--

--

Nedelja: Skutna pita s češnjevimi paradižniki


Topla ali hladna je za prste obliznit.

ni podpisa
ni podpisa

--

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 23.8.2021 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj