Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Kaj za kosilo v prazničnem tednu

Closeup on trendy woman with serving plates near Christmas tree
Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj na hitro, nekaj pa za dušo in urjenje kuharskih veščin ter znanja. Dober tek in lepe praznike vam želimo!


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Koromačeva juha s hrustljavim sladkim krompirjem


Koromačeva se prav prileže: hitro je kuhana in tako »nevtralizira«, da po njej lahko pojemo še marsikaj.

ni podpisa
ni podpisa

--

Torek: Njoki z rumeno bučo in brstičnim ohrovtom


Brstični ohrovt je prava zimska delikatesa. Rahlo grenek okus popravijo njoki s sladko bučo, kiselkast odtenek pa dodajo sušeni paradižniki.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Goveji ptički, spomin na stare čase


Ljubka, staromodna in popolna klasika.

ni podpisa
ni podpisa

--

Četrtek: Zvitki iz rdečega zelja


Rdeče zelje simbolizira dobiček, dober izid, uspeh, za kar je verjetno odločilna njegova nenavadna barva. Pomaga pri prebavi in vsebuje veliko vitamina C za boljšo odpornost.

ni podpisa
ni podpisa

--

Petek: Ajdovi štruklji, kot jih pripravijo koroške gospodinje


Edav povitnjek pravijo tej jedi, pripravile pa so ga urne gospodinje iz Libelič.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Hitri rezanci s šunko in jajci Jamieja Oliverja


To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

dav_vivid
dav_vivid

--

Nedelja: Noro preprosta ribja pita


Samo pet sestavin za odličen rezultat.

ni podpisa
ni podpisa

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 23.12.2019 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: