Tedenski jedilnik: Kaj za kosilo v prazničnem tednu

Odpri galerijo
A+ A-
Nekaj na hitro, nekaj pa za dušo in urjenje kuharskih veščin ter znanja. Dober tek in lepe praznike vam želimo!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Koromačeva juha s hrustljavim sladkim krompirjem
Koromačeva se prav prileže: hitro je kuhana in tako »nevtralizira«, da po njej lahko pojemo še marsikaj.

ni podpisa
--
Torek: Njoki z rumeno bučo in brstičnim ohrovtom
Brstični ohrovt je prava zimska delikatesa. Rahlo grenek okus popravijo njoki s sladko bučo, kiselkast odtenek pa dodajo sušeni paradižniki.

ni podpisa
--
Sreda: Goveji ptički, spomin na stare čase
Ljubka, staromodna in popolna klasika.

ni podpisa
--
Četrtek: Zvitki iz rdečega zelja
Rdeče zelje simbolizira dobiček, dober izid, uspeh, za kar je verjetno odločilna njegova nenavadna barva. Pomaga pri prebavi in vsebuje veliko vitamina C za boljšo odpornost.

ni podpisa
--
Petek: Ajdovi štruklji, kot jih pripravijo koroške gospodinje
Edav povitnjek pravijo tej jedi, pripravile pa so ga urne gospodinje iz Libelič.

ni podpisa
--
Sobota: Hitri rezanci s šunko in jajci Jamieja Oliverja
To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

dav_vivid
--
Nedelja: Noro preprosta ribja pita
Samo pet sestavin za odličen rezultat.

ni podpisa
--
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Datum Objave: 23.12.2019 ob 08:12