Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: kuhajte z nami (VIDEO)

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Zbrali smo nekaj naših videovodnikov za kuhanje po receptih, primernih za ta čas. Naj bo ustvarjanje v naši družbi kar se da zabavno!


Pred nami je še nekaj toplih dni, zato bomo teden začeli tako, da bo zadišalo po morju. Ker pa se že lahko pohvalimo z mladim zeljem, so nam zadišale tudi zeljne krpice. Prišel je čas za prve slivove cmoke, čevapčiče, češnjev paradižnik in zamrznjene njoke pa lahko porabite v brzinskem kosilu iz enega pekača. Ste za vrhunsko domačo capriccioso?

Ponedeljek: Sardele iz pečice


To je super preprost recept, a zelo okusen! Diši po morju, pa vendar si ga lahko pripravimo tudi doma, za kosilo, večerjo ali malico.

ni podpisa
ni podpisaTorek: Hitre zeljne krpice


Moderna različica, ki omogoča, da si uteho iz otroštva skuhamo tudi med tednom. Krpice narežemo kar iz kupljenega testa za lazanjo.

ni podpisa
ni podpisaSreda: Slivovi cmoki s karamelno omako


Ni konca poletja brez slivovih cmokov! Mirjam jih najraje zamesi z zdrobom, saj se nam zdi, da se nam tako pripravljeni najbolj topijo v ustih.

ni podpisa
ni podpisaČetrtek: Brzinsko kosilo z njoki


Jed, na katero se spomnite, ko se bo zelo mudilo. Za ta primer imejte vedno v zamrzovalniku vrečko njokov, v hladilniku pa čevapčiče in češnjev paradižnik.

ni podpisa
ni podpisaPetek: Najboljša domača pica capricciosa


Mnogi menijo, da je capricciosa le fino ime za štiri letne čase, a to ne bo držalo. Ker sta obe pici obloženi z enakimi sestavinami (paradižnikova mezga, mocarela, šunka, gobe in artičoke), je med nami nastalo malce zmede. Razlika je v tem, da ima prva po testu sestavine zložene naključno, druga pa v štirih delih. Obe pa se pogosto obogati še z oljkami in baziliko, tudi z jajcem.

ni podpisa
ni podpisa

Pobrskajte po tedenskih jedilnikih.


Naslovna fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 21.8.2023 ob 07:08

Več iz te teme:

kosilopicasardeleslivovi cmokitedenski jedilnikzeljne krpice

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.