Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: naj zadiši po žaru

Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike (Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Okoli prvega maja že tradicionalno otvorimo sezono žara. Vreme bo lepo, zato nekaj kuharskih priporočil za ta praznični teden.

Ponedeljek: obara s šparglji

Da obara poka od okusa, so bolj kot meso krive kosti. Ravno zato pisker ajmohta veselo sprejme kurje vratove, hrbet ali prsi brez fileja, pokrovke pa ne zapre niti drobovini. Bedrca so pa super, saj v obari dobimo okus iz kosti in kože, meso v juhi pa je prava poslastica.

image_alt
Piščančja obara s šparglji

Torek: pleskavice kot iz čevabdžinice

Zraven pa domače lepinje in skleda solate.

image_alt
Recept za čisto prave pleskavice kot iz čevabdžinice

Sreda: Pita s sirom feta

Krasnega okusa in hitro pripravljeno ob popečeni zelenjavi z žara in skledi pomladne solate.

image_alt
Fantastična pita s feto, za katero ne potrebujemo krhkega testa

Četrtek: Hot dog s čevapčiči

Ko imaš omenjene skupine posejane po vsem travniku, jih je prav neekonomično zbobnati vkup za eno mizo. Pripravimo raje bolj priročen združek dveh legendarnih piknik jedi – hot doga in čevapčičev.

image_alt
Hot dog s čevapčiči z omakama iz kajmaka in pečene paprike

Petek: lososov burger

V burgerju se največkrat znajdejo žmohtne mesnine, a to ne pomeni, da v tem tolmunu okusov ribe niso dobrodošle. Če za zvezdo takega sendviča uporabimo lososa, ga pravilno spečemo in postrežemo v španoviji z legendarno remulado, mu marsikateri burger ne seže niti do prve solatke.

image_alt
Lososov burger: tako dober, da dol padeš

Datum Objave: 28.4.2025 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: