Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: Najbolj priljubljene italijanske jedi

Shot of smiling children having fun while eating spaghetti with tomato sauce in the kitchen at home.
Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav je italijanska kulinarika še veliko več kot le ‘pašta’, tedenski jedilnik zajema dober del teh jedi. V petek, 25. oktobra, bomo namreč obeležili svetovni dan testenin.


Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Ribolita, odlična toskanska juha


Včasih se je kuhala v velikih količinah, danes pa odlična, ko je iz hladilnika treba pospraviti zelenjavo in porabiti star kruh.

Soup with beans, kale, vegan food, directly above.
Soup with beans, kale, vegan food, directly above.

--

Torek: Najboljši recept za napolitansko pico iz domače pečice


Odličen recept, a pozor: to ne bo identična pica, kot ste je vajeni pri njih ravno zaradi zmogljivosti vaših pečic. Priporočajo vam, da se za pravi učinek recepture držite do potankosti.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sreda: Testenine puttanesca, narejene, kot bi trenil


Hitro kosilo bogatega okusa.

Pasta Alla Puttanesca with garlic, olives, capers, tomato and anchois fish.
Pasta Alla Puttanesca with garlic, olives, capers, tomato and anchois fish.

-
-

Četrtek: Po korakih: krompirjevi njoki


Svaljki ali njoki, hm, to je zdaj ključno vprašanje. Slovar slovenskega knjižnega jezika njokov ne pozna, svaljke pa. Primorci ne poznajo svaljkov, drugod po naši ljubi domovini ne njokov, ponekod še svaljkov ne, ampak le cucke, lulčke in podobne izpeljanke. Za kaj torej gre in kako reč pripraviti?

Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta
Small Dumplings on Wooden Board with Flour: Italian Gnocchi Pasta

--

Petek: Po korakih: ravioli z nadevom iz špinače in skute


Ali veste, da je 25. oktober posvečen testeninam? Namenimo jim več pozornosti in sami oblikujmo te fantastične raviole.

ni podpisa
ni podpisa

--

Sobota: Telečja saltimbocca po rimsko


Italijanska specialiteta, ki, vsaj tako pravi njeno ime, kar skoči v usta.

Italian cuisine: beef saltimbocca with lemon close up on a plate. Horizontal view from above
Italian cuisine: beef saltimbocca with lemon close up on a plate. Horizontal view from above

--

Nedelja: Porketa, ena boljših pečenk


Italijanska mesna specialiteta; tokrat brez kože.

Homemade Rolled Porchetta Roast with Several Herbs
Homemade Rolled Porchetta Roast with Several Herbs

--

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Fotografije: Getty Images
Datum Objave: 21.10.2019 ob 07:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: