Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: odlične ideje za tiste, ki ste naveličani klasike

Tedenski jedilnik: odlične ideje za tiste, ki ste naveličani klasike (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj svežih predlogov za vroče poletne dni, da popestrimo vsakodnevno kuhanje. Naš favorit? Špageti po neransko.

Ponedeljek: Kremna rižota lahko poleg polnega okusa ponuja tudi zvrhano mero svežine.

image_alt
Limonova rižota s kumaro in feto

Torek: Bučkini zvitki so polnjeni z mehko rikoto, okus obogatita parmezan in popečena panceta, sveža zelišča in domača paradižnikova omaka pa poskrbijo za prijetno svežino. Ta lahka, kremasta in izredno okusna jed ima veliko prednost, saj jo lahko pripravimo vnaprej in hranimo v hladilniku do peke oziroma dokler je ne potrebujemo. 

image_alt
Zapečeni polnjeni bučkini zvitki v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Sreda: Ta kuskus je že sumljivo dober, glede na to, kako preprosto in hitro ga pripravimo.

image_alt
Sredozemski kuskus s pečeno zelenjavo

Četrtek: To je poletna paštica, ki si jo morate privoščiti čim prej. Premore nežnost bučk, a ker so te ocvrte, dobi vse skupaj karameliziran okus, ki ga podkrepi maščoba sira. Pa še opozorilo: ni za tiste, ki hujšate. Čeprav menimo, da pa se kdaj vseeno lahko pregrešite, in to bi bila lahko lepa priložnost.

image_alt
Špageti po neransko (VIDEO)

Petek: Oborožimo se s kruhom za mazanje. Ponudimo lahko tudi s testeninami, sploh bucatini bi bili fantastični. Ali pa prilijemo jušno osnovo in dobimo krasno juhico.

image_alt
Ribji lonec

Datum Objave: 29.7.2024 ob 06:07

Več iz te teme:

preprosto kosilošpagetikuskus

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.