Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: okusna domača kosila z malo truda

Tedenski jedilnik: okusna domača kosila z malo truda (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Bliža se pust, zato so trenutno na portalu najbolj vroči recepti za cvrtje. A da vse te užitke ob krofih in flancatih uravnotežimo, je tukaj tedenski jedilnik s toplimi, zelenjavnimi in pisanimi kosili.

Ponedeljek: Hitro pripravljena jed s sezonsko zelenjavo in rižem, ki je prava uteha.

image_alt
Zelenjavni rižev narastek

Torek: Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? mogoče tako, da ga spečem skupaj z lečo.

image_alt
Kako speči sočna piščančja stegna z malo truda

Sreda: Na indirektni toploti potrebuje posoda v pečici več časa, da se segreje na delovno temperaturo, zato se sestavine ne razkuhajo. Fižola prej ne skuhamo, ješprenja pa ne namakamo, zato sta po štirih urah počasne peke ravno prav čvrsta. 

image_alt
Ričet iz pečice, za katerega ne bo treba predhodno kuhati fižola in namakati ješprenja

Četrtek: Brezglutenski in veganski krožnik z riževimi rezanci, ki bo poskrbel za polne in zadovoljne želodčke, ne da bi za to ves dan prebili v kuhinji!

image_alt
Pad thai z arašidovo omako in hrustljavim tofujem

Petek: To je eden najboljših toplih sendvičev, kar jih svet pozna, francoska klasika, ki je uspešnica brezštevilnih bistrojev. Za vas v poenostavljeni različici.

image_alt
Klasični francoski sendvič z jajcem, ki ga lahko jemo za zajtrk, kosilo ali večerjo (VIDEO)

Še več idej za kosila najdete TUKAJ.

 

Datum Objave: 29.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

tedenski jedilnikkosiloleča

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.