Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: poletno razvajanje s kosili, ki se jih ne moremo naveličati

Poletno razvajanje s kosili, ki se jih ne moremo naveličati (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Nekatere jedi bi lahko kuhali v nedogled, še posebno poleti, ko morajo točno določeni okusi odplesati svojo točko.

Polnjene paprike, testenine z bogato zelenjavno omako, v kateri prevladuje paradižnik in za katero ne moremo trditi, da bi v njej pogrešali meso. Pa sladki cmočki z drobtinicami in aktualnim sadjem, ribje dobrote in preprosti ražnjiči. Oh, ti božanski okusi poletja! Naj vam teknejo ...

 

Ponedeljek: S to jedjo boste porabili, kar vam raste na vrtu. Po vikendu se prileže nekaj brez mesa, zato menimo, da bodo ti špageti kot naročeni za vas. Še to: vrhunski so!

image_alt
Veganska bolognese omaka

Torek: Vemo, najboljše polnjene paprike skuha vaša babica ali mama. Po tem receptu pa jih boste pripravljali vi.

image_alt
VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice

Sreda: Pisano poletje nas navdihuje, da so tudi naši krožniki čim bolj pestri in barviti, zato vam za kosilo priporočamo nabodala, ki so sestavljena iz različnih sestavin, tako mesnih in morskih kot zelenjavnih.

image_alt
Gurmanska nabodala z zeliščnim kuskusom (VIDEO)

Četrtek: Klasika iz otroštva. Za omako izberite katerokoli sezonsko sadje, trenutno pa najbolj teknejo breskve.

image_alt
Skutni rezančki z breskovo omako

Petek: Z bučkami in svežimi zelišči. To ribjo omako lahko skuhate tudi v pečici – preprosto, vse naložite v pekač, nato pečete pri 200 stopinjah 10 minut.

image_alt
Osličevi kotleti v paradižnikovi omaki

Datum Objave: 5.8.2024 ob 07:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: