Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: pomladna kosila v pol ure

Odpri galerijo
A+   A-
Kaj bo danes za kosilo? To vprašanje se večini izmed nas pojavi skoraj vsak dan in prav vsakič si želimo, da bi se domislili česa novega.


Po nedeljskih kuharskih podvigih se najbolje prileže juhica. Ker imamo na zalogi kar nekaj čemaža, si ga bomo privoščili z jajci in v rižoti. Šparglji so že na trgovskih policah, zato je ponovno čas za naše božanske špagete iz enega lonca. Zelo všeč vam bo tudi ponev s krompirjem, zelenjavo in tunino.

Ponedeljek: Korenčkova juha s testeninami


Juhi iz korenčka za piko na i dodamo limono. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 20–25 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Torek: Najbolj kremasti špageti s šparglji iz enega lonca (VIDEO)


Recept za zbirko 15-minutnih kosil. Obljubimo, ta jed vam ne bo vzela niti minute več in zanjo boste umazali le eno posodo.

ni podpisa
ni podpisa



Sreda: Čemaž z jajci (ZELO HITRO)


Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.

ni podpisa
ni podpisa



Četrtek: Krompirjeva ponev z zelenjavo in tunino


Iz sestavin, ki jih imamo večinoma ves čas pri roki. Priprava: 20 minut, čas kuhanja: 5–10 minut.

ni podpisa
ni podpisa



Petek: Rižota s čemažem


Sezonsko, kremasto, slastno. Na mizi bo v pol ure.

ni podpisa
ni podpisa



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Anja Burgar
Datum Objave: 3.4.2023 ob 07:04

Več iz te teme:

kosiločemažtedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja