Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, s katerimi se pocrkljamo

Lepo se je skuhal, kajne? (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro skuhane klasike, dobrote, ki nas spremljajo že iz otroštva, pa še nekaj sladkega med tednom.

Ponedeljek: Zeljne krpice

Poenostavljen recept, pri izvedbi pa umažemo le en lonec. Brez mesa, primerno tudi kot priloga.

image_alt
Zeljne krpice: preprosto kosilo iz otroštva

Torek: Zavihane palačinke

Ideja za kosilo ob skledi solate, za brunch v družbi prijateljev ali hitro večerjo. Jed črpa navdih iz francoskih palačink, poimenovanih galettes, ki so značilne za Bretanjo. 

image_alt
Zavihane palačinke s špinačo, gobami in jajcem

Sreda: Rižev narastek

Puhast in ne preveč sladek košček čudovito zaokroži kosilo z enolončnico in prebudi spomine na otroštvo.

image_alt
Najboljši rižev narastek (VIDEO)

Četrtek: Gnudi

Gnudi so preprosta jed, ki preseneča z eleganco in ravnotežjem okusov, njihova priprava po originalnem receptu pa je umetnost, ki zahteva občutljiv dotik naših rok in ostalih postopkov, zlasti, če so pripravljeni brez jajc.

image_alt
Preprosti zimski gnudi (VIDEO)

Petek: Lignjev golaž

To je nadvse okusna ter hkrati zelo preprosta in hitro pripravljena jed, ki je lahko odlična ideja za nedeljsko kosilo ali morsko razvajanje med tednom.

image_alt
Najboljši lignjev golaž (VIDEO)

Datum Objave: 10.2.2025 ob 06:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: