Tedenski jedilnik: preprosta kosila, s katerimi se pocrkljamo

Ponedeljek: Zeljne krpice
Poenostavljen recept, pri izvedbi pa umažemo le en lonec. Brez mesa, primerno tudi kot priloga.
Torek: Zavihane palačinke
Ideja za kosilo ob skledi solate, za brunch v družbi prijateljev ali hitro večerjo. Jed črpa navdih iz francoskih palačink, poimenovanih galettes, ki so značilne za Bretanjo.
Sreda: Rižev narastek
Puhast in ne preveč sladek košček čudovito zaokroži kosilo z enolončnico in prebudi spomine na otroštvo.
Četrtek: Gnudi
Gnudi so preprosta jed, ki preseneča z eleganco in ravnotežjem okusov, njihova priprava po originalnem receptu pa je umetnost, ki zahteva občutljiv dotik naših rok in ostalih postopkov, zlasti, če so pripravljeni brez jajc.
Petek: Lignjev golaž
To je nadvse okusna ter hkrati zelo preprosta in hitro pripravljena jed, ki je lahko odlična ideja za nedeljsko kosilo ali morsko razvajanje med tednom.