Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila za vsak dan

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Po vikendu, polnem krofov in cvrtja, se bo najprej prilegel vroč ričet v bogati zelenjavni različici. Naj vam tekne!

Čakajo vas: tolažilna enolončnica, ki vedno osreči vsakega, božanska krompirjeva omleta, ob kateri si zaželimo le še skledo solate, pa zabavne palačinke – te so najboljše kar s sladkorjem, mletimi lešniki in kakavom. Proti koncu tedna še preprosti narastek, v katerem porabimo, kar se skriva po hladilniku, in ribji fileji, ki teknejo tudi tistim, ki niso ljubitelji te vrste mesa.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!
Ponedeljek: Zelenjavni ričet

Ješprenova kaša je osnova za pripravo ričeta ali ješprena. Preprosta, vsakdanja, nekoliko staromodna jed na žlico se lahko vrne na jedilnik v bogati zelenjavni različici.

ni podpisa
ni podpisa
Torek: Krompirjeva omleta

V tej jedi lahko porabite ostanke sestavin, ki se vam nabirajo v hladilniku. Praktična rešitev, nasiten rezultat.


Sreda: Spiralne palačinke

Za tisti dan, ko si zaželimo sladko kosilo. Pečene palačinke potresemo s sladkorjem in mletimi orehi ter zvijemo ali zložimo v trikotnik. Ponudimo lahko tudi s sladko smetano.


Četrtek: Narastek z mortadelo, jajci in sirom

Razni narastki, sladki ali slani, so zares najbolj preprost in hkrati okusen način, da porabimo vse mogoče, kar bi lahko zastaralo v hladilniku.


Petek: Hrustljavo pečen file postrvi

Ste ljubitelji rib? Ta file postrvi navduši tudi tiste, ki se tovrstni hrani raje izognejo. Poleg si privoščite to našo najboljšo krompirjevo solato.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Datum Objave: 19.2.2023 ob 11:02

Več iz te teme:

tedenski jedilnikpreprosta kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja