Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preprosta kosila za vsak dan

Odpri galerijo
A+   A-
Pomladno razpoloženje bomo prenesli na krožnike, zato teden začenjamo z jedmi iz čemaža. Prav ta že kliče nabiralce, da z njim popestrijo kuharijo.


Za ponedeljek nekaj preprostega: zelena šakšuka z jajci in čemažem bo kot naročena. V torek nas na krožniku lahko razveseli zelena pomladna juha, od srede dalje pa bomo že potrebovali nekaj bolj krepkega. Vreme se bo namreč spremenilo na slabše, zato bolj spodbuden obrok ne bo odveč.


Ponedeljek: Čemaž z jajci


Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.


ni podpisa
ni podpisa


Torek: Spomladanska juha


Dobrota, ki priveže dušo. Z mlado špinačo, beluši in čemažem.


ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki


Vam pojema moč? Tole vas bo odlepilo s tal in navdalo z energijo za čudovit preostanek tedna.


Ajdovi vzhajanci
Ajdovi vzhajanci


Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto


Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.


Zlozenka z zeljem
Zlozenka z zeljem


Petek: Testenine v smetanovi omaki z lososom


Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.


Pasta with salmon and spinach sauce served on a wood grunge background
Pasta with salmon and spinach sauce served on a wood grunge background







Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Oksana Kiian/Getty Images

Datum Objave: 28.3.2022 ob 07:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: