Tedenski jedilnik: preprosta kosila za vsak dan

Odpri galerijo
A+ A-
Pomladno razpoloženje bomo prenesli na krožnike, zato teden začenjamo z jedmi iz čemaža. Prav ta že kliče nabiralce, da z njim popestrijo kuharijo.
Za ponedeljek nekaj preprostega: zelena šakšuka z jajci in čemažem bo kot naročena. V torek nas na krožniku lahko razveseli zelena pomladna juha, od srede dalje pa bomo že potrebovali nekaj bolj krepkega. Vreme se bo namreč spremenilo na slabše, zato bolj spodbuden obrok ne bo odveč.
Ponedeljek: Čemaž z jajci
Modno bi zvenelo kot zelena šakšuka. Najpreprostejša različica.

ni podpisa
Torek: Spomladanska juha
Dobrota, ki priveže dušo. Z mlado špinačo, beluši in čemažem.
ni podpisa

ni podpisa
Sreda: Ajdovi vzhajanci z medom in lešniki
Vam pojema moč? Tole vas bo odlepilo s tal in navdalo z energijo za čudovit preostanek tedna.

Ajdovi vzhajanci
Četrtek: Pogača z mletim mesom, zeljem in skuto
Zaradi skute je ta jed prijetno kiselkasta in osvežilna.

Zlozenka z zeljem
Petek: Testenine v smetanovi omaki z lososom
Okus bogate omake, ki si ga boste pogosto zaželeli.

Pasta with salmon and spinach sauce served on a wood grunge background
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Oksana Kiian/Getty Images
Datum Objave: 28.3.2022 ob 07:03