Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: preverjeni recepti, ki jih obožujemo

Odpri galerijo
A+   A-
Turoben teden bomo polepšali s pisanimi kosili. Kuhali bomo iz preprostih in poceni sestavin.


Začeli bomo s kremno krompirjevo juho, nadaljevali z najboljšim receptom za paprikaš, popekli polento in se pogreli z zelenjavno bogato mineštro. Petek pa je dan za post z našo novo najljubšo riževo jedjo. Nikar je ne spreglejte!
Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Odlična krompirjeva juha


Preprosta in poceni jed na žlico. Del krompirja nadomestite z bučko ali bučo. Na primer, patišonke so za to jed odlične. Imajo gosto belo (nekatere sorte bolj rumeno) sredico z okusom po krompirju, z malo vode in veliko škroba, da skoraj ni opaziti razlike. Zelo priporočamo.

ni podpisa
ni podpisa

--


Torek: Paprikaš in valvice


Kaj je paprikaš? Že v imenu je beseda paprika. Pomeni, da je pripravljen z mleto rdečo papriko v prahu, ki smo jo v Prekmurju nekoč dajali v skoraj vse jedi. No, še danes je podobno. Vpliv madžarske kuhinje se pač tu zelo pozna. Mimogrede, če vas pot zanese na Madžarsko, kupite mleto rdečo papriko, ker ima njihova popolnoma drugačen okus kot tista, ki jo lahko dobimo pri nas. Je polnega okusa in živo rdeče barve, noro diši.

ni podpisa
ni podpisa


--


Sreda: Popečena polenta z gobami in čebulo


Hitro in slastno kosilo za ljubitelje gob. Zraven se prileže tudi žlička kisle smetane ali kremastega hrenovega namaza, predvsem pa velika skleda solate.

ni podpisa
ni podpisa

--


Četrtek: Mineštrica z makarončki


Odličen način, da mladina poje kaj zelenjave.

ni podpisa
ni podpisaPetek: To je idealna postna jed z rižem (VIDEO)


Reče se ji kedgeree – ampak vas nisem hotela že v naslovu prestrašiti s čudnim imenom. Če temu receptu daste priložnost, bo dokazal, da gre za eno najbolj vsestransko uporabnih, okusnih, pametnih, preprostih in svetovljanskih jedi.

ni podpisa
ni podpisa

-
-

Naslovna fotografija: PeopleImages/Getty Images

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Datum Objave: 27.2.2023 ob 07:02

Več iz te teme:

kosilotedenski jedilnikpreprosta kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja