Odprta Kuhinja

3 picerije s seznama najboljših v Evropi, ki jih lahko obiščete v bližini

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Veste, kam po najboljšo pico?Verjetno vam je prva na misel padla Italija. Kako tudi ne bi bila, dežela, od koder prihaja jed, ki je obnorela svet, se res lahko pohvali z odličnimi picami. A danes jo bomo s tekmovanja izključili in preverili, kje si je izven naše sosednje države mogoče privoščiti najboljši kos obloženega testa iz krušne peči.

Evropskih pic seveda nismo preizkušali sami, čeprav bi z veseljem prepotovali vse picerije sveta. Ocenjevanja so se lotili profesionalni pica kritiki in objavili seznam 50 najboljših izven Italije. Ocenjevali so splošni vtis, okus in kakovost, prednost pa so imele picerije, ki uporabljajo lokalno pridelane sestavine. Na prvem mestu se je znašla londonska picerija, na drugem dunajska, preučite pa lahko tudi celotno lestvico.

Seveda si želimo, da bi v tem trenutku lahko skočili na letalo in preizkusili prav vsako pico, ki so jo pohvalili kritiki, a v tem času to žal pač ni mogoče. Zaenkrat se bomo morali pač zadovoljiti s slovenskimi (mnoge izmed njih so naravnost odlične!). Ko ti nori časi minejo, pa lahko ene izmed najboljših poizkusimo tudi v naši bližini. Spodnje tri so nam najbližje.
Preden odrinete na izlet, pa si najboljšo pico lahko spečete kar sami: VIDEO: Najboljša domača pica (capricciosa)

Via Toledo Enopizzeria


Drugo najboljšo pico v Evropi boste našli pri severnih sosedih. Picerija, kjer pečejo odlične napolitanske pice s tankim testom, je v središču Dunaja. Zanimivo je, da so v njej italijansko kuhinjo vzeli tako resno, da v tem jeziku govorijo celo natakarji. Ker si želijo, da bi doživeli pravo dolce far niente izkušnjo, svoje goste zelo lepo razvajajo z vini, gurmanskimi picami in prosekom.


Belli Di Mamma


Picerijo, ki se je znašla na 44. mestu najboljših, pa najdete na sosednjem Madžarskem. V Budimpešti vam bodo namreč postregli z ravno prav zgneteno in pečeno napolitansko pico. Ob družbi vina najraje postrežejo margerito, saj verjamejo, da na ta način najbolje predstavijo skrbno izbrane sestavine, pridelane na lokalnih poljih.


Majstor i Margarita


Po odlično pico pa lahko skočite tudi v Beograd. Ko se boste prihodnjič mudili po srbski prestolnici, se le ustavite v piceriji s simpatičnim imenom, ki je pristala na 45. mestu lestvice. Glavna zvezda je tudi tu margerita, zanimivo pa je, da jih v tamkajšnjem preprostem lokalu ob Donavi peče Italijan, ki posebno pozornost namenja zelo zračnemu testu. 
Preberite še: Odlična torta iz 5 sestavin, ki jo lahko pripravi vsak

Fotografija: Getty Images

 

 
Datum Objave: 26.9.2020 ob 08:09

Več iz te teme:

picanajboljše piceBeogradBudimpeštaDunaj

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.