Odprta Kuhinja

Nekaj novega: nepričakovana sestavina, ki bo izboljšala umešana jajca

Odpri galerijo
A+   A-
Še en trik, ki bo izboljšal čisto običajen karantenski zajtrk!Jajca so gotovo ena najpogostejših živil, za katerimi posežemo, ko pripravljamo zajtrk. Večina sveta že navsezgodaj peče takšna na oko ali umešana. Kako najlažje do popolnih prvih lahko preverite tukaj. Kaj pa narediti, da bodo druga takšnega okusa in teksture kot v hotelu? O tem smo pisali tukaj.

Umešanim jajcem lahko dodamo marsikatero sestavino, ki bo njihovo teksturo naredila bolj kremasto ali pa izboljšala okus. Kaj vse lahko dodamo v ponev, lahko preverite tukaj. Pred kratkim pa smo poizkusili dodatek še ene sestavine, ki je na prvi pogled nikakor ne bi primešali k jajcem. Vsaj ne v tej obliki. A moramo priznati, da smo bili prijetno presenečeni in izkazala se je za naravnost odlično!

Le ena žlica za bogatejši okus


Govorimo o žlici arašidovega masla, ki se v resnici, ko jo vmešamo, precej izgubi in poenoti s teksturo, umešanim jajcem pa doda bogat okus, ki vas bo presenetil. In kdaj je čas, da ga dodamo v ponev?

Priprava jajc z arašidovim maslom navsezgodaj zjutraj od vas ne bo zahtevala kaj dosti razmisleka. Jajca zmešate v skodelici kot običajno, nato pa na ponvi najprej segrejete žlico običajnega masla. Ko je stopljeno, dodate še žlico arašidovega masla in počakate, da se tudi ta stopi. Nato pa v ponev vlijete jajca in pečete kot običajno. Arašidovo maslo bo pečenim jajcem dodalo bogat zlatorumen ton in izboljšalo njihov okus. Kljub temu pa ta ne bo tako močan, da bi zmotil nekoga, ki ni oboževalec arašidov.

Vsekakor  priporočamo, da poskusite, mi pa bomo nadvse veseli vaših komentarjev na naši facebook strani. Če pa iščete še kakšen namig za zajtrk, ne spreglejte spodnjih nekaj predlogov za domiselno pripravljena jajca. Pa dobro jutro in dober tek, seveda!
Kremna jajca s sladko smetano, ki jih boste želeli vsako jutro

To je recept za toast z jajci, ki je obnorel splet

Gordon Ramsay: 4 pravila priprave najboljših umešanih jajc

Presenetljivi načini priprave jajc, ki si jih boste zaželeli za zajtrk

Nov trend, ki bo postal vaš najljubši zajtrk: avstralska jajca

Poširana jajca iz mikrovalovne pečice

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.4.2020 ob 07:04

Več iz te teme:

jajcaarašidovo masloumešana jajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.