Odprta Kuhinja

Odličen trik, da se po kuhanju z dlani znebite vonja po čebuli in česnu

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Skoraj vsak dan sekljamo česen ali čebulo. Nato pa porabimo celo večnost, da se znebimo vonja, ki ostane na naših dlaneh.Slovenska kuhinja zahteva uporabo kar nekaj čebule in česna, pa tudi pri sosedih Italijanih ni nič drugače. Praženje omenjenih dveh sestavin navadno naznanja pripravo okusnega obroka. In čeprav mnogi postanejo lačni, ko zaznajo takšen vonj, znata biti česen in čebula ravno zaradi močne arome nadvse nadležna. Če uživamo sveža, se bomo na vso silo želeli znebiti zadaha. Če pa smo ju sekljali, nam bodo na moč zaudarjale dlani. Za slednjo težavo vam na srečo danes ponujamo rešitev.

No, pravzaprav nas je nanjo spomnila Tjaša, polovica tandema Midva kuhava, ki v kuhinji preživi kar nekaj časa. Posledično pa se lahko poleg odličnih receptov pohvali tudi s kar nekaj kulinaričnimi ugotovitvami. Pred dnevi je na instagramu delila trik, kako z dlani pregnati vonj po čebuli. Kuhala je namreč krompirjevo juho po receptu svoje babice in seveda je bilo potrebno sesekljati kar lepo količino te lukovke. Po končanem opravilu si je, da roke ne bi več zaudarjale po čebuli, dlani umila z jeklenim milom. Vse skupaj pa zabeležila na fotografiji in jo objavila.

ni podpisa
ni podpisa


Morda za jekleno milo slišite prvič in se vam zdi trik precej čuden. A dovolite, da razložimo nekaj fizike, ki stoji za njim. Čebula in česen (pa tudi ribe) vsebujejo komponente žvepla, njihove molekule pa se ob dotikanju primejo na našo kožo. Prav tako pa se vežejo tudi na jeklene površine, zato boste v specializiranih trgovinah našli jeklena mila, kakršnega ima Tjaša, ki obljubljajo spet dišeče dlani. Kot je zapisala tudi sama, pa v želji, da bi se znebili vonja, ne bo treba teči po nakupih. Po sekljanju lahko roke podrgnete kar ob korito, nekateri pa predlagajo tudi topo stranico noža. A v slednjem primeru bodite zares ekstremno previdni, da se ne bi urezali.
Preberite še: Tedenski jedilnik: Recepti za dni, ko praznujemo martinovo

Fotografija: LanaStock/Getty Images

 
Datum Objave: 15.11.2021 ob 08:11

Več iz te teme:

čebulaMidva kuhavaTjašačesenjeklojekleno milo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.