Odprta Kuhinja

Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano

A+   A-
Mali trik za poletno različico.Pavlova, sadna kupa, sladice iz kozarčkov, pita, gosti napitki in še bi lahko naštevali jedi, ki jih tako radi izboljšamo z ravno prav stepeno smetano. Da za dober rezultat potrebujemo sladko smetano z vsaj 30 odstotki maščobe, da mora biti smetana za stepanje dobro ohlajena, posoda, v kateri bomo stepali, pa povsem suha, že vemo. Tukaj si lahko preberete tudi, kako velika in kakšna posoda je najbolj primerna za stepanje, tokrat pa smo izbrskali trik, ki bo temu priboljšku dodal malce svežine.

Poleti naše brbončice želijo več kisline, ki pa je sladka smetana ne premore dovolj, zato ji moramo dodati nekaj kisle smetane. Ta kremasta pena bo tako dobila povsem novo dimenzijo. Kar pa je najbolj razveseljujoče: tako stepena smetana bo zaradi dodatno vnešene maščobe, ki jo premore kisla smetana, tudi bolj stabilna kot običajno. To je razlog, da jo boste lahko pripravili kakšno uro pred postrežbo in jo shranili v hladilnik, pa ne bo postala vodena. Bodite le pozorni, da uporabite izdelke z višjim odstotkom maščobe.
Prilegle se bodo: Slastne breskove sladoledne lučke

Sestavine, ki jih potrebujete


- 240 g sladke smetane
- 60 g kisle smetane
- vaniljev sladkor po okusu (lahko izpustite)

Priprava


1. Dobro ohlajeno sladko smetano prelijemo v suho, prav tako hladno posodo. Z mešalnikom jo stepamo do mehkih vrhov.

2. Dodamo kislo smetano in ponovno priključimo mikser, a le toliko, da se smetani dobro premešata. Na koncu dodamo še sladkor, a ponovno stepamo le nekaj sekund, da se smetana slučajno ne sesiri.
Preberite še: Preprost način, kako rešiti preveč stepeno smetano

Besedilo: M. D.
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 24.6.2019 ob 08:06

Več iz te teme:

sladicastepena smetanasladka smetana

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja