Odprta Kuhinja

Sestavina, ki bo spremenila vaše navade pri pripravi mesa

kitzcorner/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Začenja se sezona žara, spodnji nasvet pa bo prišel prav tudi pri pripravi mesa na ponvi in v pečici.


Ko pripravljamo meso, si želimo, da bi bila njegova tekstura kar se da mehka, okus pa močan in bogat. To so tudi razlogi, da se lotevamo takšnih in drugačnih receptov in kulinaričnih trikov, mednje seveda sodijo tudi najrazličnejše marinade. Danes bomo namesto njih uporabili le eno sestavino iz hladilnika, s katero naj bi bili zagotovljeni zgornji rezultati.

Ne glede na to, ali pripravljamo steak ali piščanca, ključ do uspeha tiči v kozarcu, ki ga imate najverjetneje pogosto na zalogi, je prepričan chef J. Kenji López-Alt. S tem seveda namiguje na majonezo, ki jo navadno uporabljamo za pripravo sendvičev, pomak in francoske solate. Z njo namreč mesu zagotovimo polnost okusa, še preden ga termično obdelamo, pravi chef.

Skriti zaklad v kozarcu iz hladilnika


Majoneza je polna maščob, vsebuje pa tudi jajčni rumenjak. Z njeno pomočjo se bodo sokovi bolj učinkovito povezali z začimbami, pa tudi marinado, če jo bomo dodali. Majonezo zmešamo s poljubnimi zelišči, soljo in poprom, lahko tudi marinado. Nato pa vse skupaj premažemo čez meso. Pustimo vsaj uro v hladilniku in nato meso termično obdelamo, kot bi to storili sicer.

Majonezo pa lahko uporabimo tudi, ko smo v stiski s časom. Tako piščančje prsi ali drugi kos le premažemo tik pred pripravo. Ne le da bo meso znotraj mehko ter izjemno okusno, stranski učinek te instantne marinade je tudi hrustljava skorjica. Kot smo že omenili, je glavna sestavina majoneze maščoba, ki bo zunanjost nežno ocvrla. Skratka, zveni popolno, se strinjate?
Preberite še: Tako bo meso ocvrtega piščanca precej mehkejše

Fotografija: kitzcorner/Getty Images
Datum Objave: 22.4.2022 ob 07:04

Več iz te teme:

mesomarinadatrikmajoneza

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.