Odprta Kuhinja

Tako se v resnici pravilno nariba sir

ni podpisa
Odpri galerijo

Ste ga tudi vi do danes ribali narobe?
Pred časom smo pisali o dejstvu o paprikah, ki je pretreslo družbena omrežja, splet seveda nikoli ne spi in svet vsak dan obkroži kakšna nova šokantna novica. Tudi tokrat je tako. Seveda ne gre za življenje ali smrt, ampak za kuhinjski trik, na katerega do sedaj marsikdo sploh ni pomislil, marsikomu pa se bo mogoče zdel nesmiseln.

Tokrat se na instagramu, twitterju in facebooku debata vrti okoli sira. Pravzaprav okoli ribanja sira. In čeravno opravilo ni ravno zabavno, je pa dokaj preprosto, ste ga najverjetneje tudi vi do sedaj prakticirali na napačen način.

Metoda, ki je pred dnevi presenetila splet, sicer ni kaj dosti drugačna od tiste, ki jo za ribanje sira uporablja večina ljudi. A predstavljajte si, da morate naribati obilico sira, ker pripravljate veliko zabavo z domačimi picami. Takrat boste zagotovo testirali trik spodaj.Razlika je namreč le v tem, kako obrnete strgalnik za sir. Če ga uporabite ležeče, namesto pokončno, boste tako sir naribali hitreje, pri tem pa po kuhinji raztresli tudi manj ostankov sira.

In da vas še malce nasmejimo, spodaj dodajamo še reakcijo lastnika druge vrste strgalnika.

Preberite še: Dve kulinarični novosti v Ljubljani, ki ju morate preizkusiti

Fotografija: Pixabay
Datum Objave: 22.10.2018 ob 08:10

Več iz te teme:

sirparmezanribanje

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.