Odprta Kuhinja

To je nov trend med ljubitelji narezkov

Fotografija: Angelika Heine/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Pozabite na lepo zložene mesnine in sire, to je nova obsesija med kulinaričnimi navdušenci.


Pred časom smo z navdušenjem občudovali estetsko obložene deske, ki jih navadno postrežemo gostom ob prijetnem druženju. Nanje lahko zložimo različne mesnine, sire, oreščke, sadje in druge prigrizke. V božičnem času jih lahko oblikujemo v obliko venčka in tako na mizi pričaramo še bolj praznično vzdušje. Pred kratkim pa smo zasledili nov trend nadvse lično obloženih deščic.

Ste že slišali za maslene deske? V teh dneh jih lahko pogosto opazimo na instagramu in tiktoku, in čeprav se na prvi pogled slišijo malce nenavadno, se nam pravzaprav zdijo odlična ideja. Namesto narezka namreč na deskah ali kamnitih ploščah postrežemo maslo. Seveda pa ga obogatimo z različnimi dodatki, kot si lahko ogledate v spodnjem videu.Zmehčano maslo najprej razmažemo po deski. Potresemo ga s poljubnimi zelišči in posolimo. Ker je maslo zelo nevtralnega okusa, ga lahko začinimo po svojem okusu. Da bo vse skupaj še bolj lično, lahko dodamo še sušeno jedilno cvetje, tudi oreščki, sadje in semena so dobrodošli.


Po želji lahko na koncu vse skupaj popestrimo z medom. Maslene deske bodo videti čudovito, zraven pa postrežemo topel kruh, na katerega bodo gostje lahko mazali maslo. Kaj pravite? Mi že komaj čakamo, da se kdo oglasi na obisku!
Preberite še: Spletni trend priprave narezkov, ki ga morate uporabiti v prazničnih dneh

Fotografija: Angelika Heine/Getty Images
Datum Objave: 3.10.2022 ob 08:10

Več iz te teme:

maslodeskanarezek

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.