Odprta Kuhinja

Trik, kako zlahka rešiti zažgano dno posode

Fotografija: Getty Images/Octavian Lazar
Odpri galerijo
A+   A-
Se vam je v kozici prismodilo mleko? Nič hudega!


V kuhinji se nam tu in tam pripeti tudi kakšna manjša nesreča. Malce nepozornosti lahko hitro vodi do vode, ki vzkipi čez rob posode, ali pa do zažganega dna, katerega reševanje lahko predstavlja precejšen izziv. No, a kot trdi avtor v videu, ki smo ga nedavno zasledili na družbenih omrežjih, je slednji lahko pravi mačji kašelj.

Ni boljšega, kot najti bližnjico, zaradi katere gospodinjske zagate postanejo čisto preprosta opravila. Ob pogledu na zažgano ponev ali kozico navadno kaj hitro začnemo razmišljati o nakupu nove. A v resnici lahko staro zlahka rešimo, če uporabimo enostaven trik, ki nam ga predlaga Adam Adamjan, avtor za tiktok profilom Creative_explained, kjer lahko spremljamo njegove domislice reševanja vsakdanjih težav. Kako se torej lotiti posode, ki smo jo prismodili?Kot v zgornjem videu obljublja Adam, bo reševanje ponve možno brez posebnih detergentov in čistilnih sredstev. Potrebujemo le pol limone, kis in sodo bikarbono. Vse sestavine naj romajo v zažgano posodo, vsebino pa nato zavremo na zmernem ognju. Pustimo, da malce brbota, nato pa jo odstavimo s štedilnika. Mešanico sode, kisa in limone odlijemo in posodo očistimo z gobico. Zažgana umazanija bi se morala zlahka vdati in ponev bo zopet sijala kot nova.

V nadaljevanju videa lahko opazite še mnoge druge trike, ki si jih je zamislil Adam. Od čiščenja pečice in mikrovalovke, do odstranjevanja umazanije in vodnega kamna iz grelnika vode. Pred časom smo vam podobno kot on svetovali tudi, kako se znebiti bakterij z rezalne deske in pa kaj vse lahko v kuhinji rešite z uporabo aluminijeve folije. Preverite!
Preberite še: 4 triki z aluminijasto folijo, ki vam bodo spremenili življenje

Fotografija: Getty Images/Octavian Lazar
Deloindom.si: Pravi čas za spravilo česna
Datum Objave: 12.7.2022 ob 06:07

Več iz te teme:

čiščenjekissoda bikarbonaponev

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.