Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Novi obrazi-Odprta kuhinja
Aljoša Vodopivec: kuhal na Lofotih, delal pri Štefelinu, zidal na Gorenjskem
Zares širok je seznam del, ki jih je opravljal Aljoša Vodopivec. Mladenič iz Poljanske doline je občasno delal v zidarskem in pleskarskem poklicu, dostavljal je kruh in meso ter delal v klicnem centru, večino časa pa se ukvarja s kuharstvom.
Špela Ankele
Manuel Časar: Prekmurec in vrhunski natakar, ki bo kuhal na Kitchen TV
Življenje je pa res nepredvidljivo – včasih celo na prav fine načine. Manuel Časar je Prekmurec, ki dela na Obali. Denar si služi kot vrhunski natakar, na televizijo pa bo prišel kot – kuhar. Na Kitchen TV bodo, predvidoma septembra, predvajali prvo sezono Okusov Slovenije s tipičnimi jedmi naših pokrajin.
Karina Cunder Reščič
Jan Sinčič: Kdo je natakar in somelje, ki je s strežbo prepričal Michelinovega inšpektorja?
»Zaradi njegove prijaznosti ter toplega in sproščenega sprejema, ki pripomoreta k temu, da se gostje res počutijo kot doma.« Tako so pri gastronomskem vodniku Michelin pred nekaj dnevi utemeljili, zakaj so podelili posebno nagrado za strežbo Janu Sinčiču, natakarju in someljeju iz koprske restavracije Salicornia.
Julija Patricija Prevc: o poročni torti, Planici in velikih družinah
Ko je Cene Prevc končal športno kariero, je skočil v gostinske vode. Lani poleti je v jedru Škofje Loke prevzel, temeljito obnovil in malo razširil znano kavarno in slaščičarno Pr' Homan, kjer slaščičarsko delavnico vodi njegova žena Julija Patricija.
Špela Ankele
Martin Zupanc, Mikroživljenje: podjetniško pot mu tlakuje mikrozelenje
Nekajcentimetrske rastlinice graha, redkvice in druge zelenjave si utirajo pot tudi do ljubiteljskih kuharjev
Špela Ankele
Simona Česen, someljejka: vino je kot pravljica iz Tisoč in ene noči
Vino je največji izziv mlade Gorenjke: pravi, da je to neizčrpno področje, v katerem lahko izstopi iz cone udobja.
Karina Cunder Reščič
Lidija Fužir (Pekoteka): z drožmi osvaja Mozirje
Lidija Fužir, po poklicu kuharica, je pred kratkim sredi domačega Mozirja odprla pekarno, v kateri peče z drožmi.
Špela Ankele
Aljaž Novšak: Kisli pek iz Sevnice
V starem delu Sevnice je Aljaž Novšak maja 2020 odprl pekarno Kisli pek. Med epidemijo je lepo zaživela, prvotni prostorček kmalu presegla in tako je februarja letos sledila selitev v nekaj sto metrov oddaljen, večji in lepo obnovljen prostor.
Špela Ankele
1
2
3
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Sataraš: triki in recepti za pripravo
Aljoša Vodopivec: kuhal na Lofotih, delal pri Štefelinu, zidal na Gorenjskem
Mnogi ne vedo, kakšne so razlike med smetanami – ene so za stepanje, druge za omake (in tretjih sploh ne damo v hladilnik!)
Tedenski jedilnik: božanska kosila, za katera porabimo čim več zelenjave z vrta
Pravljična čajanka na Barju: to pa je nekaj, kar morate ponoviti za nami
Peneči čaj: nov trend na vidiku
Tiskana izdaja
Recepti
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice
Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.