Ta preprosta poteza bo naredila vsake palačinke še bolj puhaste

Če imate raje od tankih puhaste palačinke, vas bo gotovo zanimal način, kako jih še izboljšati. Potrebna je le ena skrivna sestavina v družbi majhnega trika.

Palačinke so vedno odlična ideja, polepšajo lahko še tako turoben dan. Pripravljene so hitro, sestavine zanje pa imamo skoraj vedno na zalogi v hladilniku. Nekateri imajo raje tiste čisto tanke, spet drugi raje pripravijo debele ameriške. Danes se bomo osredotočili na slednje in vam razkrili preprost trik, kako zmešati takšno maso, ki bo imela kar največ zračnih mehurčkov, da bodo palačinke zares rahle in puhaste.

Skrivnost mnogih receptov za puhaste palačinke je pinjenec, sestavina, ki je odličen pomočnik za rahljanje testa. Čeprav morebiti prisegate na recept, ki ga v originalu ne vsebuje, lahko z njim zamenjate polovico količine mleka in gotovo boste opazili razliko. Nadvse pomembno pa je tudi, kdaj v maso dodate beljake.

Preberite še: Gratinirane palačinke v torti: sladica, ki nas je osupnila

Ločen beljak, stepen v sneg, ki ga dodamo na koncu

Za tiste puhaste seveda vemo, da je jajca najbolje ločiti. Rumenjake primešamo k mokrim sestavinam, torej mleku in pinjencu. Beljake pa stepemo v čvrst sneg in jih prihranimo za konec. K mokrim sestavinam najprej zmešamo suhe in vse skupaj dobro zmiksamo. Čisto na koncu pa dodamo še beljakov sneg. Nežno ga vmešamo in smo nadvse previdni, da s preveč intenzivnimi gibi ne uničimo zračnih mehurčkov. Ta korak je najbolje narediti s silikonsko spatulo.

Testo nato pustimo počivati pet minut, da se sestavine lepo povežejo, in šele nato segrejemo ponev. Rezultat bodo odlične in nadvse puhaste ameriške palačinke, ki bodo šle v slast za zajtrk, kot sladica po kosilu ali pa večerjo. Če pa še nimate svojega najljubšega recepta za takšne palačinke, priporočamo katerega izmed spodnjih.

Kultne jedi: puhaste ameriške palačinke
Ovsene ameriške palačinke
Puhaste palačinke

Fotografija: tsurukamedesign/Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana