3 recepti za ribe malo drugače

Kako vam kaj teknejo ribe? Nam zelo, ampak vedno se čudimo, zakaj je dobrih ribjih receptov toliko manj kot na primer mesnih. Zato imamo nove zamisli.

Da bomo imeli več idej, je po zamrznjenem in svežem programu pobrskala naša inštruktorica kuharstva iz kuhinje Kulta 316 Neli Selan in skuhala tri jedi – ki teknejo tudi pozimi. Saj vemo, poleti še pripravite kaj malega, pozimi pa nanje hitro pozabite, kajti morje, ki v nas najbolj vzbudi tek po tem mesu, je še daleč. Imamo še en izziv, lokalne ribarnice, v katerih smo imeli ob petkih navado kupiti nekaj, kar je plavalo v vodi, zapirajo svoja vrata kot po tekočem traku in tako nam ostanejo le še hladilniki oziroma zamrzovalniki pri večjih trgovcih. A ponudba ni tako slaba, le spremljati jo je treba. Poglejte, kakšne krasne in raznolike jedi smo izbrali za vas.

Ribji lonec

Oborožimo se s kruhom za mazanje. Ponudimo lahko tudi s testeninami, sploh bucatini bi bili fantastični. Ali pa prilijemo jušno osnovo in dobimo krasno juhico.

Ribja pita

Preprosta in zelo okusna jed, ki bi jo ljubitelj morskih okusov najraje jedel kar vsak dan. Naša zmagovalka med novimi ribjimi recepti.

Losos v rdeči pesi na osvežilni solati

Solata, ki je sveža in hrustljava, ter riba, polna zemeljske topline rdeče pese. Odlična in lahkotna jed, ki ne obteži želodca.

Fotografije: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana