
Kuhanje z lignji je večinoma hitro in enostavno. V kratkem času jih lahko ocvremo, naredimo v omaki, rižoti, testeninah ali celo popečemo na žaru.
VIDEO: Božanski polnjeni lignji v buzari s kremno polento
Hitro in preprosto kosilo, ki ja tako dobro, da boste s kruhom pomazali krožnike in ponev, v kateri se bo kuhalo.
Zares dobri ocvrti lignji
Ocvrti (frigani) kalamari so potuhnjeno preprosti. Ta legendarna jed namreč sestoji le iz lignjev in začinjene moke, njihova kuha pa je še najbolj ajnfoh – potrebna je le kratka kopel v vročem olju.
Iz ponvice s cvetačnim pirejem
Da je lahko jed odličnega okusa, kalorično pa pohvalno skromna, dokazuje duo nežno mehkih lignjev in kremnega cvetačnega pireja. S klasiko za piko na i: tržaško omako.
»Na žaru«
Iz ponve ali s pravega žara na oglje.
Najboljši recept za črno rižoto
Z žara? Seveda, samo posoda za praženje naj bo velika, količine pa lahko prilagodite tudi navadnemu loncu.
V paradižnikovi omaki
Morski užitek bo na krožniku v dobre pol ure.
V rdečem vinu
Izvrstni v družbi maslenega krompirja.
Naslovna fotografija: Sonja Ravbar