Čokoladni razpokančki, ki se bodo kar topili v ustih
Odpri galerijo
A+ A-
Okusni in dišeči pa še lepi povrhu, super za na instagram.
Sestavine
- 200 g temne čokolade
- 200 g gladke moke
- 100 g rjavega sladkorja
- 50 g masla
- 2 jajci
- vaniljev strok
- ščep soli
- pol žličke naravnega pecilnega praška
- sladkor v prahu
Priporočamo še: Pehtranovi razpokančki
Priprava
1. Čokolado in maslo stopimo nad paro, malo ohladimo.
2. Penasto zmešamo jajci in sladkor. Dodamo stopljeno čokolado z maslom. Zmešamo, dodamo vinski kamen, semena, ki smo jih postrgali iz vaniljevega stroka, sol in moko. Zmešamo, da se sestavine dobro premešajo in dobimo homogeno zmes. Postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s papirjem za peko. Zmes jemljemo z žličko in oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v sladkorju v prahu, potem pa položimo na pekač in potlačimo, sploščimo z dlanjo, da dobimo obliko piškotka ter povzročimo razpoke.
4. Pečemo 10 minut, nekaj minut jih pustimo na pekaču, potem pa prestavimo na rešetko, da se do konca ohladijo.
Priporočamo tudi: 25 piškotov za veseli december
Recept: Urška Splichal
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 2.12.2019 ob 08:12