Odprta Kuhinja

Gobova juha: TOP 5 načinov, kako jo pripraviti

Gobova juha (Foto: bhofack2/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Na družbenih omrežjih že objavljate svoje košarice, ki ste jih med sprehodom po gozdu napolnili z gobami. Zagotovo boste najprej skuhali eno dobro gobovo juho.

Tukaj je nekaj naših idej, kako lahko pisano bero gob kar najbolje unovčite v krepčilni gobovi juhi. Priporočamo klasiko s krompirjem, ki nam je tako noro všeč, sploh, če vse skupaj dopolnimo še s kislo smetano. Pa različico, ki še posebno tekne, saj sta ajdova kaša in gobe res najboljši par. Če pa vse skupaj začinimo še s praženim česnom, bo tale juha naravnost imenitna. Recept za spremembo prihaja iz Azije: kitajska juha je lahko blagega okusa, lahko pa ji dodamo čili in bo poleg sladko-kislega imela še pekoč okus. Za konec pa še pregrešna kremna juha Jamieja Oliverja. 

Preden se lotite kuhanja, priporočamo še branje prispevka o tem, kako pravilno očistimo gobe

image_alt
Gobova juha s krompirjem in slanino

image_alt
Gobova juha z ajdovo kašo in popečenim česnom

image_alt
Sladko-kisla kitajska gobova juha

image_alt
Gobova juha s krompirjem

image_alt
Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti

 

Datum Objave: 26.9.2024 ob 06:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: