Odprta Kuhinja

Ideje za priloge, ki bodo dodale piko na i božični večerji

Praznična pojedina. (Foto: gorodenkoff/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Na kup smo zbrali nekaj idej za priloge, ki na božično pogrnjeni mizi ne smejo manjkati.

Božična večerja je vse bližje, časa za nakup sestavin zanjo pa je vse manj. Če v zadnjem hipu sestavljate praznični jedilnik, dovolite, da vam priskočimo na pomoč pri prilogah. Na kup smo zbrali naše najljubše recepte, ki se bodo odlično ujeli z najrazličnejšim izborom glavnih jedi. Seveda smo poskrbeli tudi, da njihova priprava ni preveč zapletena in so priloge nared v kar najkrajšem možnem času.

image_alt
Odlična zelenjavna priloga, ki se bo podala k vsakemu božičnemu meniju

Ste že sestavili meni za letošnjo božično večerjo? Svetujemo, da nanj dodate še tole prilogo, ki bo s svojo sladkobo popestrila pečenko.

image_alt
To je zelenjavna priloga, ki je celo boljša kot rdeče zelje

Rdeče zelje je ta čas prva izbira vseh, ki se ukvarjajo s sestavljanjem prazničnega jedilnika in pripravljajo zelenjavne priloge k perutnini. Mogoče pa ga kdo ne bo našel v trgovini – a ni treba, da bi se zaradi tega živciral in obupoval.

image_alt
Tako bo dušena blitva nekaj posebnega (nared v 10 minutah)

Pravilno pripravljena blitva bo ohranila svoje bistvo in okus, obrok pa bo brez drame dopolnjen z božansko zelenjavno prilogo.

image_alt
Buča v pečici namesto krompirja

Smešno preprosta jed, ki bo iz pečice izvabila čudovite dišave. Na vaš krožnik pa prinesla okusen grižljaj.

image_alt
Tako boste naredili najbolj kremno špinačo, ki je odlična priloga

Špinača je odlično živilo, ki telesu prinaša lepo zalogo vitaminov in drugih hranilnih snovi.

image_alt
Popolna priloga: pečena rdeča pesa z balzamičnim kisom

Rdeča pesa je simpatična sestavina, ki se pusti zapeljati v slano ali v sladko smer.

image_alt
Gratiniran brstični ohrovt z maslenimi drobtinami in slanino

Privlačna jed iz zimske zelenjave.

 

 

Datum Objave: 22.12.2023 ob 03:12

Več iz te teme:

Odprta kuhinjaprilogezelenjava

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.