Odprta Kuhinja

Kaj za nedeljsko kosilo: svinjski medaljoni v pol ure

Svinjski medaljoni v poprovi omaki
Odpri galerijo
A+   A-
Kaj pravite na mehke medaljone v poprovi omaki, hrustljavo pečen pomfri, solato z izvrstnim polivom in londonske rezine za sladico?

Vsak konec tedna je za nas, ki radi kuhamo in se družimo z najbližjimi, nekakšen mali praznik. Prav tako ima nedeljsko kosilo med Slovenci pomembno mesto. Ni je družine, ki si ta dan ne bi vzela nekaj več časa, da pripravi tisto, kar je članom najbolj všeč, ko se usedejo za skupno mizo. A ker idej pogosto zmanjka, razmišljamo, da bi vsak konec tedna podelili kakšno iz našega bogatega arhiva receptov. Zato bomo še posebno veseli vašega odziva in predlogov, kaj bi si želeli od nas: so to klasike, vam manjka receptov za meso, več idej za priloge? Pišite nam na ok@delo.si.

 

Pa začnimo z juho: tole lahko skuhate vnaprej in shranite v hladilniku. Podobno ravnajte, če je morda kaj ostane. Zdrži do teden dni.

image_alt
Najboljša korenčkova juha s pancetnimi kruhki

Pot do teh mehkih in okusnih zalogajčkov ter obvezne slastne omake ni tako strma, kot bi si kdo mislil, zagotavljata Tjaša in Blaž (Midva kuhava), ki sta z nami podelila ta recept. Sledite njunim priporočilom in navdušenje za mizo je zagotovljeno.

image_alt
Svinjski medaljoni v poprovi omaki

Že kar nekaj časa nismo z vami podelili recepta za dober krompirček. Se še komu zdi, da se pomfri vrhunsko poda k zrezkom v omaki? Po tem postopku je naravnost fantastičen, le en dodaten korak boste morali ubrati, preden boste krhlje potopili v vroče olje.

image_alt
Ocvrt krompirček

Ne pozabite tudi na eno dobro solato. Tukaj je ideja, kako jo začiniti.

image_alt
Odličen medeni preliv za solate

Ob nedeljah se spodobi tudi sladica. Te orehove rezine so zares preproste in kot nalašč za zimsko sladkanje. Če boste po kosilu preveč siti, si jih prihranite za popoldne. Odlične so ob kavici ali čaju.

image_alt
Londonske rezine so popolne za nedeljsko razvajanje

 

Naslovna fotografija: Midva kuhava

 

 

Datum Objave: 6.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

nedeljsko kosilokosilosvinjina

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.