Kako skuhamo polento, da je ni treba mešati
Odpri galerijo
A+ A-
Še kdo, ki raje pozabi na kuhanje polente, ker se želi izogniti konstantnemu mešanju kipeče mase iz koruznega zdroba?
Polenta iz pečice (za 4 osebe)
- 1 skodelica koruznega zdroba
- 4 skodelice vode ali jušne osnove
- žlička soli
Dodatno
- žlica kremnega sira
- parmezan
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
2. Nižji in širši lonec, ki je primeren tudi za pečico, postavimo na ogenj, zavremo vodo, jo solimo in z metlico primešamo koruzni zdrob.
3. Lonec prestavimo v ogreto pečico in počakamo dobrih 35 minut.
4. Pečeno polento vzamemo iz pečice, jo obogatimo z dodatki in premešamo. Po želji lahko tudi razredčimo.
Namig: Če polente ne bomo pojedli takoj, jo lahko pokrijemo in zapremo nazaj v pečico, izključeno, seveda. Dokler bo na toplem, bo ostala prav takšna, kot tisti trenutek, ko smo ji primešali sir.
Priporočamo še: Najboljši nasvet, kako testenine ohraniti tople
Naslovna fotografija: Svetlana Monyakova/Getty Images
Datum Objave: 28.1.2022 ob 08:01