Kostanjevi žličniki
Odpri galerijo
A+ A-
S svojim oreščkastim okusom se kostanjevi žličniki izjemno dobro spajdašijo s perutnino Martinovega praznika, njihova prijetna tekstura pa kar kliče po bogati omaki.
Ko jih pripravljamo, je mogoče opaziti zanimiv fenomen – še preden vse skuhamo, jih nekaj vedno zmanjka.
Kostanjevi žličniki
- 300 g olupljenega pečenega ali kuhanega kostanja
- 150 g kisle smetane
- 150 g bele pšenične moke
- 2 jajci
- 2 ščepca muškatnega oreščka
- žlička soli
Priprava
1. Priprava mase: olupljen kostanj vržemo v posodo, dodamo jajci in kislo smetano.
2. S paličnim mešalnikom vse skupaj zmeljemo, da se lepo poveže.
3. Kostanjevi masi dodamo muškatni orešček, sol in moko ter zmešamo s kuhalnico.
4. Oblikovanje in kuhanje: velik lonec napolnimo z vodo, solimo in zavremo.
5. Pograbimo dve žlici – z eno zajamemo maso, z drugo jo postrgamo v krop.
6. Po vsakem tretjem žličniku žlici potunkamo v vodo, da se masa ne bo prijemala nanju.
7. Ko žličniki priplavajo na površje, jih pustimo še kako minuto, nato jih s penovko poberemo in odložimo v skledo.
8. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse mase.
Priporočamo še: Bučni špecli, odlična priloga za martinovo (VIDEO)
Datum Objave: 5.11.2021 ob 11:11