Recepti
▾
Kaj skuhati
Video
Hitro in preprosto
Testenine
Rižota
Solate
Brezmesne jedi
Po priložnosti
Piknik
Valentinovo
Pust
Božič in novo leto
Velika noč
Zabava
Noč čarovnic
Brunch
Martinovo
Rojstni dan
Obrok
Kosilo
Večerja
Prigrizek
Malica
Zajtrk
Tip jedi
Pijača
Pečenka
Priloga
Glavna jed
Kruh
Mesne jedi
Morska hrana
Testenine
Zrezki
Sladice
Domači pripravki
Rižota
Sladoled
Solate
Omaka
Juhe in enolončnice
Predjedi
Zelenjavne jedi
Sestavine
Stročnice
Rdeče zelje
Mleko
Ajdova kaša
Vlečeno testo
Leča
Piščanec
Ribe in morski sadeži
Listnato testo
Svinjina
Jajca
Kislo zelje
Jogurt
Krompir
Testenine
Žita
Riž
Skuta
Govedina
Dieta
Vegi
FIT
Brez glutena
Veganstvo
Kuhinja
Mehiška kuhinja
Balkanska kuhinja
Grška kuhinja
Slovenska kuhinja
Italijanska kuhinja
Azijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Bezgov sirup: osnovna pravila in najbolj priljubljeni recepti
Najpogostejše napake pri kuhanju polente
Zelenjavna juha malo drugače
Tedenski jedilnik: zdrava kosila, ki ne redijo
Ko se poletje vztrajno približuje, si naš organizem zaželi bolj lahkotnih obrokov, ki temeljijo na veliko zelenjave. Te jedi lahko brez zadržkov odnesemo tudi s sabo v službo ali na pot.
Mateja Delakorda
Preprost pistacijev kolač brez moke: le nekaj sestavin in že bomo uživali v biskvitu
Pistacije so se tako razbohotile na družbenih omrežjih, da je zaradi njih letošnja pomlad čisto pastelno zelena; imamo recept, s katerim se lahko priključite trendu
Eva Natlačen
Testenine iz starega kruha: projekt, ki ga podpirajo največja kuharska imena, ta teden tudi v tej ljubljanski restavraciji
Eat Wasted so danske testenine iz starega kruha, ki jim je veter v krila dala pozitivna kritika enega najslavnejših chefov na svetu.
Špela Ankele
Video
Bakalca z žlikrofi, kot jo pripravi Brina Robinik Kobal (VIDEO)
Idrijska specialiteta, ki jo skoraj vsako nedeljo kuhajo pri Brini Robinik Kobal. Gre za obari podobno jed, v kateri se znajdejo čebula, gomoljna zelenjava in meso. Odlično se poda k polenti, žgancem in mlincem, najbolj pa se spodobi, da jo ponudimo ob še eni legendarni idrijski dobroti – žlikrofih.
Feta svaljki: ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)
Naša različica izjemno modernih feta testenin, pripravljena s svaljki, ki jih objame svilena omaka iz paradižnika in sira feta.
Rahli rezanci iz pečice (VIDEO)
Ko iščemo ideje za priloge, se pogosto ujamemo – v krompir. Ne moremo mimo praženega, ki je nedeljska klasika, pečenega ali pretlačenega v pire. Da se bo na mizi znašlo nekaj drugačnega, tokrat delim našo družinsko uspešnico.
Riž s piščancem, kot so nam ga kuhale mame in babice (VIDEO)
Zelo cenimo odlike prave italijanske rižote, a tako pripravljenega riža, ki je bil v otroštvu pogosto na naših krožnikih, tudi ne gre podcenjevati.
Nedeljsko kosilo: puranji zvitki s šparglji in panceto (VIDEO)
Pomlad prinaša odlične sveže sestavine: šparglji so lep dokaz. Poleg tega, da so izredno zdravi, so lahko čudovita popestritev krožnika.
Kremasti špageti s šparglji: naš favorit med 15-minutnimi kosili (VIDEO)
Za vas imamo trik, da bo ta pomladna jed iz enega lonca, ki je lahko tudi samostojno kosilo, zares kremasta. Kot priloga pa se ti špageti izvrstno podajo k popečenemu lososu.
Nedeljsko kosilo: telečja rulada s čemažem in krompirjem iz enega pekača (VIDEO)
Tokrat se bo zato na nedeljski mizi »važila« prav posebna specialiteta, telečja rulada z izdatnim nadevom iz čemaža in popečenih gobic, zraven pa se bo mimogrede spekel še izredno okusen mlad krompir, ki ga na koncu tako »sfriziramo«, da bo celotna jed pripravljena le v eni posodi oziroma pekaču.
Nedeljsko kosilo: zapečene palačinke s šparglji (VIDEO)
Čudovita pomladna priloga za bogato kosilo ali samostojna jed ob skledi solate.
Nedeljsko kosilo: marinirana piščančja stegna, ki se kar topijo
Za vse, ki se vam ob nedeljah ne da ukvarjati z zahtevnimi mesnimi jedmi, s katerimi je veliko dela in vzamejo preveč časa.
Potratni velikonočni venček (VIDEO)
Venček, v katerem se prepletajo mak, orehi in skuta, bo čudovita popestritev prazničnega omizja.
Nedeljsko kosilo: lignjev golaž (VIDEO)
To je nadvse okusna ter hkrati zelo preprosta in hitro pripravljena jed, ki je lahko odlična ideja za nedeljsko kosilo.
Gregorjevi ptički: spomladi na mizo priletijo testeni
Gregorjevo je praznik ljubezni, ki zaznamuje prihod pomladi, ker se na ta dan po ljudski šegi ženijo ptički, se bodo znašli tudi na mizi.
Ajda Krivec: mladenka, ki je za diplomo o drožeh prejela nagrado
Ajda Krivec, ki želi kariero nadaljevati na samostojni podjetniški poti in znanje deliti naprej na delavnicah in izobraževanjih, nam je zaupala tudi tri napotke za domačo peko z drožmi.
Špela Ankele
Klasike z Yasko: šarlota z jagodami
Klasika francoskega izvora očara že na oko. Je impresivna, elegantnega, kar malo kraljevskega videza.
Jasmina Pirnar Krope
Nedeljsko kosilo: piščanec z orzom iz enega lonca
Mehko in okusno piščančje meso s kremasto testeninsko prilogo ter mlado špinačo in sočnimi paradižniki je pripravljeno zelo hitro in samo v eni posodi.
Jasmina Pirnar Krope
Vabljeni na kuharsko delavnico za ženske: zdravi obroki z zeliščarico Mirjam Grilc
Kako na preprost način pripravimo zdrave in polnovredne jedi dobrega okusa, ki podpirajo ženski organizem?
Odprta kuhinja
Sesekljan sendvič z našega tiktoka, ki si ga boste zaželeleli za zajtrk, kosilo in večerjo
Preverili smo, ali je viralen italijanski sendvič, ki navdušuje množice na tiktoku, res tako dober in ga pripravili v še bolj zapeljivi različici.
Odprta kuhinja
Stavimo, da jajc še niste pripravili na tako okusen način
Pražen sezam jajcem doda vlaknine in tisti dragoceni umami, o katerem toliko slišimo, ko beseda teče o azijski kulinariki.
Eva Natlačen
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
Pehtranova potica: recept in 5 pravil, ki smo se jih naučili na naši kuharski delavnici
Velikonočna miza: odlične sladice, ki ne smejo manjkati
Velikonočna miza: glavne jedi za prste oblizniti
Naš letošnji favorit: naravni cvetlični pirhi
Tiskana izdaja
Recepti
Preprost pistacijev kolač brez moke: le nekaj sestavin in že bomo uživali v biskvitu
Klasike z Yasko: šarlota z jagodami
Klasika francoskega izvora očara že na oko. Je impresivna, elegantnega, kar malo kraljevskega videza.
Nedeljsko kosilo: piščanec z orzom iz enega lonca
Sesekljan sendvič z našega tiktoka, ki si ga boste zaželeleli za zajtrk, kosilo in večerjo
Stavimo, da jajc še niste pripravili na tako okusen način