Marakujina torta s hruškami

Ne rabi prostora v hladilniku: takoj bo pošla!

Priprava: 25 minut, hlajenje: 1 ura, peka: 45 minut. Na kos: pribl. 240 kcal.

Sestavine

Testo
– 175 g pšenične moke (tip 400), 15 g sladkorja v prahu
– 75 g hladnega masla, jajce (velikost M)

Obloga
– zavitek vaniljevega pudinga (za kuhanje)
– 125 g sladkorja, 375 ml marakujinega nektarja
– 2 hruški (pribl. 250 g), 200 g smetane
– 3 žlice lešnikovega krokanta (že pripravljenega)

In še
– okrogel pekač s snemljivim obodom (Ø 20 cm)
– olje nevtralnega okusa za pekač

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač naoljimo. Moko, maslo, sladkor v prahu in jajce damo v skledo in z dlanmi zmešamo v drobtinasto zmes. Drobtine enakomerno porazdelimo po pekaču, potlačimo z dlanmi in oblikujemo rob.

2. Za oblogo premešamo prašek za puding in sladkor s 100 ml marakujinega nektarja. Preostali nektar zavremo v loncu, primešamo zmes s praškom za puding in pustimo vreti približno 2 minuti. Odstavimo, občasno premešamo.

3. Hruške olupimo, narežemo na četrtine, odstranimo peščišče. Četrtine hrušk po dolgem razpolovimo in rezine porazdelimo po testu.

4. Prelijemo s pudingom in torto na srednjem vodilu pečemo približno 45 minut. Vzamemo ven in pustimo, da se najmanj uro ohlaja v pekaču.

5. Potem torto ločimo od pekača in ohladimo na kuhinjski mrežici.

6. Preden postrežemo, čvrsto stepemo smetano in z njo premažemo torto. Nazadnje posujemo z lešnikovim krokantom.

Recept in fotografija: knjiga Peka: Tako preprosto, ki je izšla pri Mladinski knjigi.

Preverite še: Tedenski jedilnik: hitri in poceni recepti za vsak dan
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana