Najbolj priljubljeni recepti, ki so zaznamovali leto 2021

Za nami je še eno leto, ki ga je zaznamovala pandemija. Preverili smo, s katerimi recepti ste si v tem času najraje krajšali dneve.

Poslovili smo se od še enega koronskega leta in želimo si, da v 2022 končno opazimo spremembe na bolje. A vrnimo se h kulinariki. Preteklih 365 dni je zaznamovala tudi domača kuharija, čeprav ne tako izrazito kot leto poprej. Razumemo: po dneh, ko je bilo naše gibanje strogo omejeno, ste si vsi zaželeli več fizičnih dejavnosti, vrtičkanja in narave. Predlani se je vse vrtelo okoli kruha, v 2021 pa se ta ni prebil med najbolj iskane recepte, prav tako ne vlečeno testo, prej največji hit. Kako ste kuhali lani? Ni nas presenetilo, kako radi ste poiskali bezgov sirup, katerega branost že tradicionalno poskoči v toplejših mesecih. Tudi krofe ste vneto cvrli, sicer pa so vas zanimale precej preproste in osnovne jedi:  ajmoht, jajca za zajtrk in jabolčni kolač. Tukaj je prvih sedem.

Piščančja obara ali ajmoht: domač okus po starih časih

Pomislite, katera jed na žlico, ki je nepogrešljiva na mizi, ko si zaželimo uteho in spomin na stare čase, se vam prikrade na misel? Marsikdo se je zdaj spomnil na obaro, kajne?

 

Odlična jajca za zajtrk, pripravljena na način, ki ga gotovo še ne poznate

Nismo si mislili, da obstaja še kakšen recept za jajca, ki ga nismo preskusili. Tale nas je presenetil!

 

Res ekspresen jabolčni kolač, ki ga boste pekli znova in znova

Vsak dan bolj diši po zimi, prav tako pa tudi po jabolkih in cimetu. Tale smešno preprosti jabolčni kolač bo pričaral pravo vzdušje in vas po vsej verjetnosti obsedel.

 

Nov recept za hrustljav krompir, ki ga vsi obožujejo

Ponovno pečemo krompir, a tokrat ga bomo zapeljali malce drugače. Na način, ki te dni navdušuje vse več kulinaričnih zanesenjakov.

 

Dušeno kislo zelje

To priljubljeno zimsko jed vsak pripravi malo drugače; ponudimo ga s krompirjem v kosih in pečenicami.

 

Hrustljavo pečene bučkine palčke, ki ne redijo

Malo sestavin, le nekaj minut dela, ostalo naredi pečica. Ta poceni jed iz bučk nas osreči z odličnim okusom, ki ga dosežemo skoraj brez truda.

 

Naš najboljši recept za bučno juho

Ključ je v dodatkih, izbiri prave buče in predpripravi (prej jo specite v pečici).

Naslovna fotografija: shironosov/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana