Omaka iz mešanih gozdnih gob z domačimi njoki (noro dobro)

Odpri galerijo
A+ A-
Ni potrebnih veliko sestavin, da naredimo okusno jesensko omako. Če uporabimo mešanico gob, sta še čebula ali česen odveč.
Gobova omaka
Za 4 osebe.
- 400–500 g mešanih gozdnih gob
- rastlinsko olje, sol
- zelišča (šetraj, majaron, peteršilj, timijan, listi žajblja)
- 400–500 g domačih krompirjevih njokov
Priprava
1. Gobe razrežemo. Bolj raznovrstna ko je mešanica, boljšega okusa bo omaka.
2. Narezane damo na segreto olje in po okusu solimo, hkrati dodamo sesekljana sveža zelišča razen peteršilja. Pražimo, dokler ne izhlapi vsa voda.
3. Zatem zalijemo z nekoliko vroče vode (toliko, da so gobe komajda pokrite) in pustimo kuhati še približno 5 minut. Na koncu dodamo še peteršilj in postrežemo z že kuhanimi domačimi njoki.
Priporočamo še: Najbolj kremna rižota, kar ste jo kdaj jedli
Fotografija: osebni arhiv Anje in Bojana Rota
Deloindom.si: Doma narejeno ogrevalo, ki je aktualno na družbenih omrežjih
Datum Objave: 11.10.2022 ob 12:10