Paradižnikova omaka brez kuhanja za ekspresno pripravljena kosila

Paradižnikovo maslo je narejeno, kot bi trenil, zanj pa potrebujemo le dve sestavini, ostalo je domišljija.

Ker tako hitro in pridno preizkušate vse recepte, ki vam jih predstavimo, nam včasih ne uspe dovolj hitro zasnovati nečesa novega in okusnega, zato radi pokukamo, kaj kuhajo drugod po svetu in vam pokažemo njihove uspešnice. Tokrat nam je v oči padel recept za paradižnikovo omako brez kuhanja, ki deluje zares pregrešno in še posebno mamljivo, ko moramo pripraviti hitro kosilo. Na portalu Food 52 zagotavljajo, da se vam bodo zatresla kolena vsakič, ko boste to paradižnikovo maslo primešali katerim koli testeninam. Prav vse oblike ga imajo namreč zelo rade. Namažete ga lahko tudi na popečeni kruhek, ga dodate rižu, kuskusu in kvinoji ali z njim izboljšate jajca, steak in še bi lahko naštevali.

Pomembno je, da ne izpustite odstranjevanja semen, saj se boste tako znebili vodenega dela, ki se nikakor ne bi združil z maslom. Sredico uporabite v drugih jedeh, ne zavrzite je! In še en namig: ker boste morali prerezati kar nekaj češnjevih paradižnikov, preberite, kako jih razpolovite več na en mah.

Sestavine

  • 2 skodelici češnjevih paradižnikov
  • 100 g masla
  • 3/4 žličke soli

Priprava

1. Razpolovite češnjeve paradižnike in jim iztisnite sredico. Z očiščenimi paradižniki morate napolniti eno skodelico.

2. Stresite jih v sekljalnik in gladko zmiksajte. Dodajte sol in maslo in miksajte v presledkih, da se bo vse lepo povezalo.

3. Pospravite v steklene kozarčke, da bo maslo pripravljeno za kosilo v sili.

Za dobro razumevanje recepta priporočamo ogled spodnjega video prispevka.

Priporočamo še: To so razlogi, zakaj je tako dobro jesti paradižnik

Naslovna fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana