Piščančje perutničke s paradižnikom

Na Komorih in otočju Mayotte jim rečejo »mbawa ya tomati«.

Za štiri.

Sestavine

– 1 kg piščančjih perutničk
– 1 čebula
– žlička dimljene paprike
– žlička mlete kumine
– 0,5 žličke morske soli
– 2 žlici olja
-0,5 žličke sveže mletega črnega popra
– pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g)
– žlička paradižnikovega koncentrata
– ščep sladkorja v prahu

Priprava

1. Na srednje močnem ognju segrejemo večjo ponev. Potem vanjo vlijemo olje (v Indijskem oceanu uporabijo olje zemeljskega oreščka), dodamo nasekljano čebulo in mleto pap­riko. Dobro mešamo kakih pet minut, da se čebula zmehča in postane rdečkasta.

2. Dodamo piščančje perutničke, solimo, popramo in popršimo z mleto kumino. Pražimo kake tri minute, perutničke pa obračamo, da se z vseh strani lepo rjavkasto popečejo in oprimejo aromatičnih začimb.

3. V ponev dodamo še koščke paradižnikov, paradižnikov koncentrat, sladkor in 250 ml hladne vode – dobro pomešamo. Zavremo, potem pa zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre 45 minut. Posode ne pokrijemo s pokrovko. Ko je piščanec kuhan, se bo tudi omaka zgostila in perutničkam dala bogat paradižnikov okus.

4. Postrežemo lahko tako, da dodamo kuhan riž basmati in okrasimo z rezinami mlade čebule. Lahko pa se slastnih paradižnikovih perutničk kar pogumno lotimo z rokami.

Recept: Selina Periampillai
Fotografija: Yuki Sugiura/Bloomsbury

Preberite tudi:  FOTO: Preprost recept za izvrstno rižoto s škampi
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana