Odprta Kuhinja

Piščančje perutničke s paradižnikom

Odpri galerijo
A+   A-
Na Komorih in otočju Mayotte jim rečejo »mbawa ya tomati«.



Za štiri.

Sestavine


- 1 kg piščančjih perutničk
- 1 čebula
- žlička dimljene paprike
- žlička mlete kumine
- 0,5 žličke morske soli
- 2 žlici olja
-0,5 žličke sveže mletega črnega popra
- pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g)
- žlička paradižnikovega koncentrata
- ščep sladkorja v prahu

Priprava


1. Na srednje močnem ognju segrejemo večjo ponev. Potem vanjo vlijemo olje (v Indijskem oceanu uporabijo olje zemeljskega oreščka), dodamo nasekljano čebulo in mleto pap­riko. Dobro mešamo kakih pet minut, da se čebula zmehča in postane rdečkasta.

2. Dodamo piščančje perutničke, solimo, popramo in popršimo z mleto kumino. Pražimo kake tri minute, perutničke pa obračamo, da se z vseh strani lepo rjavkasto popečejo in oprimejo aromatičnih začimb.

3. V ponev dodamo še koščke paradižnikov, paradižnikov koncentrat, sladkor in 250 ml hladne vode – dobro pomešamo. Zavremo, potem pa zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre 45 minut. Posode ne pokrijemo s pokrovko. Ko je piščanec kuhan, se bo tudi omaka zgostila in perutničkam dala bogat paradižnikov okus.

4. Postrežemo lahko tako, da dodamo kuhan riž basmati in okrasimo z rezinami mlade čebule. Lahko pa se slastnih paradižnikovih perutničk kar pogumno lotimo z rokami.

Recept: Selina Periampillai
Fotografija: Yuki Sugiura/Bloomsbury
Preberite tudi:  FOTO: Preprost recept za izvrstno rižoto s škampi
Datum Objave: 10.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

žarparadižnikperutničke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja