Odprta Kuhinja

Polnjene gobice s sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Gojene gobice so izvrstno in vsestransko uporabno živilo, lahko jih pečemo, dušimo ali pražimo.



Ljubitelji gob niso odvisni od letine divje rastočih, saj s pridom uporabijo tudi njihove gojene sorodnice. Prednost slednjih je v enostavni in hitri pripravi, uporabimo jih lahko v številnih jedeh, juhah, omakah, prilogah, odlične so na žaru ali popečene v ponvi. Pogosto jih uporabimo v azijskih jedeh, v katerih sestavine na hitro popečemo pri visokih temperaturah, da dobijo zlato barvo ter ohranijo čvrstost. Gojenih gob ni treba blanširati, lahko bi jih sicer zamrznili, a po tem ni potrebe, saj lahko v trgovini ali na tržnici vedno kupimo sveže, ki so seveda najboljše. Gobice

Sestavine (za 4 osebe)


- 500 g velikih šampinjonov 
ni podpisa
ni podpisa

- 100 g gorgonzole
- 100 g topljenega sira 
ni podpisa
ni podpisa

- 50 g naribanega parmezana
- 3 stroki česna 
ni podpisa
ni podpisa

- sol, poper, oljčno olje
- sveži peteršilj

Priprava


1. Šampinjone očistimo in ločimo bete od klobukov. Bete drobno nasekljamo in jih prepražimo s sesekljanim česnom. Ko zadiši, odstranimo z ognja in ohladimo. Dodamo gorgonzolo, topljeni sir in parmezan ter peteršilj, solimo, popramo, dobro premešamo ter odstavimo. Medtem na plošči ali v ponvi na hitro popečemo klobuke, toliko da izpustijo vodo.

2. Napolnimo jih z nadevom, naložimo v pomaščen pekač in pečemo 10 minut na 200 stopinj. Okrasimo s svežim peteršiljem in postrežemo vroče.

Fotografija: Getty Images
Poizkusite še: Domača goveja juha po receptu Alme Rekić
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogegobesirgobicepolnjene gobe

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja