Odprta Kuhinja

Preprosto kosilo: brancin v škrniclju

Odpri galerijo
A+   A-
Recept, ki se ga skoraj ne da uničiti, vtis pa zmeraj naredi. Ljubimo, ker se nam v vročini ne ljubi preveč pomivati.



Brancin v škrniclju je idealna rešitev, ko si ribo želimo pripraviti tudi manj izkušeni v morski kuhi. To je izvrstna jed, ki se vedno posreči in navduši z okusom.
Preberite tudi: 5 osnovnih poletnih receptov, ki jih morate poznati

Sestavine za dva


- 2 večja fileja brancina 
ni podpisa
ni podpisa

- 1 dl kakovostnega oljčnega olja
- manjša bučka 
ni podpisa
ni podpisa

- beli del manjšega pora
- 1 dl suhega belega vina
- sok 1 limone
- nekaj češnjevih paradižnikov
- 2 srednje velika korenčka
- 2 stroka česna 
ni podpisa
ni podpisa

- sol in poper
- 2 vejici rožmarina

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.

2. Pripravimo si liste peki papirja. Na peki papir najprej položimo file brancina
ni podpisa
ni podpisa
, posolimo in popramo ter poškropimo z limonovim sokom.

3. Zelenjavo 
ni podpisa
ni podpisa
narežemo na tanke kolobarje in palčke in jo dodamo ribi. Dodamo še česen
ni podpisa
ni podpisa
, čez pa položimo rožmarinovo vejico. Vse skupaj zalijemo z vinom in oljem ter še enkrat popramo in posolimo.

4. Konce peki papirja dvignemo in jih tesno zavežemo s kuhinjsko vrvico (ampak ne prenizko, tik nad zelenjavo, ker hočemo, da para kroži). Tako pripravljene škrniceljčke prestavimo na pekač in damo v ogreto pečico za 25 do 30 minut.
Namig: Nimate vrvice? Tudi se da: peki papir velikosti 30 krat 40 cm na sredini prepognite in vse sestavine naložite ob tej črti. Potem začnite rob tesno zapogibati, tako da na koncu dobite obliko črke D. Pomembno je samo to, da pri zavijanju roba ostanete dosledni in para ostane v škrniceljčku.

Preberite tudi: Kava res pomaga pri topljenju maščob? Preverili smo!

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

mesne jediribebrancin

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja