Rižota s koprivami

Če ste si zaželeli rižoto v zelenih odtenkih, je zdaj pravi čas, da se končno opogumite in jo pripravite s koprivo. Brez skrbi, nič ne bo peklo!

Sestavine za 2 osebi

  • 200 g kratkozrnatega riža (npr. arborio)
  • 100 g mladih kopriv
  • čebula
  • oljčno olje
  • sol in poper
  • 2 stroka česna
  • kavna skodelica graha (iz skrinje)
  • 50 g indijskih oreščkov

Priprava

1. Vršičke kopriv (uporabimo zgornjih šest parov lističev) blanširajte v 200 ml vode. Zblendajte indijske oreščke, česen, koprive in tekočino, v kateri so se koprive kuhale. Pripravite približno 400 ml vroče vode.

2. V nizki kozici na olju prepražite nasekljano čebulo. Če je mlada, še toliko bolje. V kozico stresite riž in mešajte, da postekleni. Dodajte grah. Postopoma zalivajte z vročo vodo in občasno premešajte po dnu. Solite in poprajte.

3. Ko je riž kuhan, zalijte s koprivami, premešajte in umaknite s štedilnika. Pa še moj trik, da rižota ne bo razkuhana.

Priporočamo še: Koprive v kremni omaki
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed