Odprta Kuhinja

Rižota s koprivami

Odpri galerijo
A+   A-
Če ste si zaželeli rižoto v zelenih odtenkih, je zdaj pravi čas, da se končno opogumite in jo pripravite s koprivo. Brez skrbi, nič ne bo peklo!


Sestavine za 2 osebi



  • 200 g kratkozrnatega riža (npr. arborio)

  • 100 g mladih kopriv

  • čebula

  • oljčno olje

  • sol in poper

  • 2 stroka česna

  • kavna skodelica graha (iz skrinje)

  • 50 g indijskih oreščkov


Priprava


1. Vršičke kopriv (uporabimo zgornjih šest parov lističev) blanširajte v 200 ml vode. Zblendajte indijske oreščke, česen, koprive in tekočino, v kateri so se koprive kuhale. Pripravite približno 400 ml vroče vode.

2. V nizki kozici na olju prepražite nasekljano čebulo. Če je mlada, še toliko bolje. V kozico stresite riž in mešajte, da postekleni. Dodajte grah. Postopoma zalivajte z vročo vodo in občasno premešajte po dnu. Solite in poprajte.

3. Ko je riž kuhan, zalijte s koprivami, premešajte in umaknite s štedilnika. Pa še moj trik, da rižota ne bo razkuhana.
Priporočamo še: Koprive v kremni omaki
Datum Objave: 29.3.2022 ob 08:03

Več iz te teme:

brezmesne jedirižrižotakoprive

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja