Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)

Odpri galerijo
A+ A-
Preden naslednjič v pečico potisnete pekač s krompirjem, preberite te namige. Preverjeno, to bo vaš najljubši recept.
Kako bo zares hrustljav?
1. Krompir najprej olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.
2. Odcedimo ga in počakamo, da para izpari.
3. Krompirju dodamo drobtine.
4. Ne pečemo ga na papirju za peko, ampak na dobro namaščenem pekaču.
Hrustljav krompir iz pečice
- 900 g krompirja za pečenje, narezanega na 2 cm velike kose
- 2 žlici oljčnega olja
- žlica drobtin
- sol
Priprava
1. Pečico segrejemo na 250 stopinj, rešetko pa postavimo na najvišje vodilo. Pekač dobro namastimo.
2. V kozico z vrelo soljeno vodo damo krompir in ga kuhamo 6–8 minut na zmernem ognju oziroma tako dolgo, da se deloma skuha. Odcedimo ga in pustimo na cedilu 2 minuti, da izpari še nekaj pare.
3. Krompir stresemo na pripravljen pekač. Pokapamo ga z oljčnim oljem, potresemo z drobtinami in dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo po krompirju. Postavimo v pečico in pečemo 13–15 minut pri 250 stopinjah, vmes enkrat premešamo.
4. Nato vključimo veliki žar v pečici in pečemo še 5 minut oziroma dokler ni krompirček zlato zapečen in hrustljav.
5. Vzamemo ga iz pečice, solimo in postrežemo.
Recept in fotografije: Jernej Kitchen, Epic 30-minute roasts
Priporočamo še: VIDEO: Mandljeva torta, ki je nared brez drame
Datum Objave: 17.11.2020 ob 11:11