Sladice minulega leta, ki se jih najraje spominjamo

Na sladice, ki smo jih spekli v teh dvanajstih mesecih, smo najbolj ponosni. Vedno jim uspe, da ustvarijo čarovnijo in prodajo kuharske sanje.

Magdalenice

Recept, na katerega je najbolj ponosna naša Mateja Delakorda. S čim drugim pa naj sploh začnemo to popotovanje spomina na leto 2021.

 

Rulada

O vsem, čemur se je reklo rulada, ste v minulem letu navdušeno prebirali, pa če je bila mesna ali kot ta, izdelek Urške Fartelj, z vonjem po pomladi.

 

Ocvrte šnite po naše

Dokaz, da ima klasika veliko obrazov. Teh cigarilosov se spominjamo z največjim veseljem, še najbolj pa avtorica, Mirjam Grilc.

 

Limetina pita

… popolna napaka smo ji rekli. Ker je Karina Cunder Reščič slabo prebrala izvirni recept za znamenito Key Lime Pie, je nastalo še nekaj lažjega, boljšega in bolj prebrisanega. Za model premera 18 cm.

 

Kremšnita

No, prav, no: kremna rezina. Še en recept Urške Fartelj. Kaj hočemo, njena rubrika ima pač naslov Klasike.

 

Buhtlji

Končamo s še eno klasiko naše Mateje: res je bila gajstna za sladice, se vidi, da pripravlja kuharico.

Naslovna fotografija: Mateja Delakorda

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana