Ta sestavina, ki jo imamo vsi v hladilniku, pričara zelo hrustljav krompir
Odpri galerijo
A+ A-
Pečen krompir je gotovo ena izmed naših najljubših prilog, vedno pa iščemo nove načine, kako ga izboljšati.
Pri pečenem krompirju navadno vsi zasledujemo isti cilj. Želimo si, da bi bila njegova zunanjost čim bolj hrustljava, notranjost pa mehka in krhka. Pripravljali smo ga že po receptu Hestona Blumenthala, ki krompirju doda česen – odlično! Prav tako smo pekli po napotkih znane hollywoodske igralke, ki je na družbenih omrežjih delila svoj recept. Za dodatno hrustljavost in aromo smo sestavinam dodajali parmezan in še bi lahko naštevali takšne in drugačne načine, po katerih smo pripravljali pečen krompir.
Žlica iz kozarca, ki ga imate gotovo doma
Današnji trik pa smo zasledili na tiktoku. Razkril nam ga je Eitan Bernath in prav presenečeni smo bili, da te ideje ni preveril še nihče od nas. Njegova skrivnost za najbolj hrustljav pečen krompir se namreč skoraj gotovo skriva tudi v vaši shrambi ali hladilniku. Poleg hrustljave teksture pa obljublja tudi odlično aromo naše najljubše priloge. Lahko uganete, kje tiči zajec?
Vemo, da za najboljši pečen krompir potrebujemo dva dejavnika. Visoko temperaturo in maščobo. No, v današnjem primeru Eitan na kocke narezane gomolje zabeli kar z veliko žlico majoneze. Presenečeni? Pravzaprav ne. Majonezo smo že uporabljali za izboljšavo teksture lososa, poskusili smo jo dodati že v pire krompir, z njo smo premazali kožo piščanca. Skratka, v pečici se odlično obnese in tokrat bomo vanjo odeli krompir. Preden ga potisnete v pečico, mu dodajte eno veliko žlico in dobro premešajte, da se majoneza enakomerno razporedi po površini. Nato pecite, kot ste vajeni. Kot smo prebrali, so nad rezultatom vsi navdušeni! Sporočite nam, kako se obnese.
Preberite še: TOP 10 receptov za pečen krompir, ki vas bodo obnoreli
Fotografija: severija/Getty Images
Deloindom.si: Jabolčni kis: Potrebujemo zdrava, dozorela jabolka in nič vode
Datum Objave: 1.9.2022 ob 08:09