Odprta Kuhinja

TOP 5 receptov s kakijem, ki jih obožujemo

Kolač iz kakija za popoldansko razvajanje (Foto: Mateja Delakorda)
Odpri galerijo
A+   A-
Hrana bogov, kot mu tudi pravijo, je čudovit sadež, ki je slasten v sladkih in slanih različicah.

Kaki je še eden v vrsti plodov, v katerih uživamo jeseni. V dobro voljo nas v novembrskem dežju spravi s svojo sončno barvo: je rumen, oranžen ali rdeč. Še bolj premami okus, ki je tako zelo sladek. A le če je sadež zrel, sicer nas bo želja takoj minila. Najboljši je svež, razpolovimo ga in pojemo kar z žličko, trde sorte pa pojemo kot jabolko. Dodamo ga lahko kosmičem, iz njega pripravljamo sladice, z njim obogatimo piškote, kolače, pudinge. Če ga imamo veliko, lahko skuhamo marmelado ali pa ga posušimo in takega jemo pozimi, ko svežega že dolgo ni več mogoče dobiti. A čeprav je sladek, ni le za sladice, imenitno se obnese v slanih jedeh, denimo solatah, prijateljuje celo z mesom.

Nas pa tokrat vleče bolj na sladko, zato imamo za vas nekaj čudovitih receptov oziroma namigov, kako porabiti kaki v vsem svojem sijaju.

Fantastičen puding, ki ga boste neprestano delali

To pa je presenečenje leta. Ne boste verjeli, kaj v sebi skriva ta prelestno svetlikajoči se posladek! Vse, kar potrebujete, so kakiji, grenek kakav in silikonski kalup za peko kolača.

image_alt
Čudežni puding iz samo dveh sestavin

Kolač za popoldansko razvajanje

Zlati sadež poskrbi za skoraj kremasto teksturo tega sočnega peciva. Ni pretežko ali osladno, zato si ga boste zaželeli že kmalu po kosilu. Odlično se prileže tudi ob popoldanskem čaju, sploh božični mešanici, ki jo bomo kmalu začeli uporabljati, pa tudi ob kavi s smetano.

image_alt
Kakijev kolač, sočen in božanski

Še en kolač

Ko se vam oranžne žogice na pultu prehitro medijo, da bi sproti vse pojedli, se spomnite na to pecivo. Tako je rahlo, da se kar topi v ustih, in razveseli vsakega, ki mu ga narezano na trikotnike ponudite ob kavici ali čaju.

image_alt
Preprost kakijev kolač z makom (VIDEO)

Marmelada

Ta marmelada z zvezdnatim janežem vas bo navduševala dan za dnem. Enkrat na kruhu, drugič na cimetovih palačinkah, kakor so nam predlagali v kuhinji, izjemno se poda tudi k pršutu.

image_alt
Zares dobra kakijeva marmelada

Kako posušimo kaki

Nekaterim je še boljši od svežega.

image_alt
Kako posušimo kaki za zdrav prigrizek

 

Datum Objave: 21.11.2024 ob 07:11

Več iz te teme:

kakikolačmarmeladapuding

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja