TOP 5 receptov s kakijem, ki jih obožujemo
Kaki je še eden v vrsti plodov, v katerih uživamo jeseni. V dobro voljo nas v novembrskem dežju spravi s svojo sončno barvo: je rumen, oranžen ali rdeč. Še bolj premami okus, ki je tako zelo sladek. A le če je sadež zrel, sicer nas bo želja takoj minila. Najboljši je svež, razpolovimo ga in pojemo kar z žličko, trde sorte pa pojemo kot jabolko. Dodamo ga lahko kosmičem, iz njega pripravljamo sladice, z njim obogatimo piškote, kolače, pudinge. Če ga imamo veliko, lahko skuhamo marmelado ali pa ga posušimo in takega jemo pozimi, ko svežega že dolgo ni več mogoče dobiti. A čeprav je sladek, ni le za sladice, imenitno se obnese v slanih jedeh, denimo solatah, prijateljuje celo z mesom.
Nas pa tokrat vleče bolj na sladko, zato imamo za vas nekaj čudovitih receptov oziroma namigov, kako porabiti kaki v vsem svojem sijaju.
Fantastičen puding, ki ga boste neprestano delali
To pa je presenečenje leta. Ne boste verjeli, kaj v sebi skriva ta prelestno svetlikajoči se posladek! Vse, kar potrebujete, so kakiji, grenek kakav in silikonski kalup za peko kolača.
Kolač za popoldansko razvajanje
Zlati sadež poskrbi za skoraj kremasto teksturo tega sočnega peciva. Ni pretežko ali osladno, zato si ga boste zaželeli že kmalu po kosilu. Odlično se prileže tudi ob popoldanskem čaju, sploh božični mešanici, ki jo bomo kmalu začeli uporabljati, pa tudi ob kavi s smetano.
Še en kolač
Ko se vam oranžne žogice na pultu prehitro medijo, da bi sproti vse pojedli, se spomnite na to pecivo. Tako je rahlo, da se kar topi v ustih, in razveseli vsakega, ki mu ga narezano na trikotnike ponudite ob kavici ali čaju.
Marmelada
Ta marmelada z zvezdnatim janežem vas bo navduševala dan za dnem. Enkrat na kruhu, drugič na cimetovih palačinkah, kakor so nam predlagali v kuhinji, izjemno se poda tudi k pršutu.
Kako posušimo kaki
Nekaterim je še boljši od svežega.