Odprta Kuhinja

TOP 5 sladic, s katerimi ni nič dela

Bananovi ježki. (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Pomladna utrujenost? Prihaja rešitev: pet preprostih sladic, tako po receptu kot sestavinah, pet naših uspešnic, ki vas bodo rešile tudi v trenutkih največje otopelosti.

Če se vam ne ljubi motati po kuhinji, še ne pomeni, da boste ostali brez sladice. Pripravili smo seznam takšnih, za katere vam ne bo treba trošiti dragocene energije in bodo nared v nekaj hipcih.

Krhki flancati iz dveh sestavin, ki so tako preprosti, poceni in hitri, da sploh ni razloga, da jih ne bi naredili.

image_alt
Ljubitelji poenostavitev, pozor: To so najbolj preprosti krhki flancati na svetu

Da sladica očara, se mora čim bolj poigrati s kontrasti. Ta jabolka v testu so sočna in hrustljava, sladka in kisla, vroča in ledena.

image_alt
Jabolka v testu: njihova priprava je otročje lahka, videz pa atraktiven

Tokrat so na vrsto prišle hruške debeluške, ki pokrite z nežno skutno kremo počivajo v kozarčkih. Priprava kozarčkov je mačji kašelj – hruške podušimo, da karamelizirajo, za kremo pa potrebujemo le osnovno znanje upravljanja mešalnika.

image_alt
Skutna krema s karameliziranimi hruškami

Marsikdo ne ve, da za hitro sladkanje iz kozarčka ne potrebujemo zavitka s praškom za puding, temveč ga lahko skuhamo kar iz mleka, sladkorja in koruznega škroba, popestrimo pa z dišavami, kot so vanilja, tonka ali cimet.

image_alt
Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca

Slastne kroglice, polne nostalgije. Ah ja, ježki. Pa ne tisti, ki se bodičasti potepajo po gozdovih. Govorimo o okroglih bombicah iz slaščičarskih vitrin najinega otroštva.

image_alt
Bananovi ježki: kot tisti iz otroštva, a še boljši

 

 

Datum Objave: 12.3.2024 ob 10:03

Več iz te teme:

sladicehitro in preprostolistnato testo

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.