Veganski čokoladni biskvit s kavo

Božanska sladica, ki nas razvaja z bogatim čokoladnim okusom, začinjenim s kavno aromo in hruškami za popoln vzorec.

Pripravimo, preden začnemo: ročni mešalnik, majhen model za torto, po dnu obložen s papirjem za peko.

Sestavine

– 2 žlici lanenih semen
– 6 žlic vode
– 125 g čvrste margarine za peko
– 200 g rjavega sladkorja
– ščep vanilje v prahu
– 200 g moke
– žličke pecilnega praška
– 50 g temnega kakava
– 100 ml močne kave iz kafetiere
– 50 ml sojinega mleka
– hruška

Priprava

1. Lanena semena v kavnem mlinčku fino zmeljemo in zmešamo z vodo. Pustimo stati 15 minut.

2. Margarino narežemo na koščke in stresemo v večjo skledo, primerno za miksanje. Dodamo sladkor in z ročnim mešalnikom mešamo pri nizki hitrosti, da se sladkor in margarina povežeta. Zvišamo hitrost in mešamo, da dobimo gladko, puhasto kremo.

3. Dodamo namočena lanena semena in premešamo. Posebej zmešamo moko, kakav in pecilni prašek, če je kakav grudast, mešanico presejemo.

4. Postopoma po žlicah dodajamo suho mešanico in ohlajeno kavo z mlekom, da dobimo gladko testo. Vlijemo v pripravljen model in zagladimo.

5. Hruško narežemo na četrtine, odstranimo peščišče in s krhlji okrasimo torto. Pečemo eno uro, nato pustimo biskvit še 10 minut v modelu.

6. Ponudimo ohlajeno. Torta je gosta in vlažna, spominja na brownie. Odlično se ujame s stepeno smetano, skodelico kave ali kakava.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Hoculaas: začinjena torta

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.