Odprta Kuhinja

Vrhunska potica, kot jo naredi Jorg Zupan

Odpri galerijo
A+   A-
S čemažem in orehi.


Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev


- orehov pesto
- 200 g orehov
- sol, poper
- oljčno olje
- čemažev nadev
- 200 g čemaža
- 100 g mladega sira/skute
- 50 g kisle smetane
- 2 stroka česna
- sol in poper

Priprava


1. Orehe na vroči ponvi prepražimo in ohladimo. Zmeljemo jih v mešalniku in dodamo še sol, poper in oljčno olje, da dobimo gosto mazav nadev.

2. Čemaž narežemo na tanke rezance. Na ponvi prepražimo nasekljan česen, dodamo narezan čemaž, solimo in popramo ter odmaknemo z ognja, nato vmešamo še kislo smetano ter mladi sir ali skuto.

Fotografija: Jože Suhadolnik
Datum Objave: 17.4.2019 ob 13:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: